Hem NYHETER ​Stadium samarbetar med hållbarhetsnominerade Siptex

​Stadium samarbetar med hållbarhetsnominerade Siptex

Publicerat av: Redaktionen

​Stadium samarbetar med hållbarhetsnominerade Siptex 3

Textilsorteringsprojektet Siptex är nominerat till hållbarhetspriset Encouragement for Action – instiftat av Stockholm Fashion District.

Stadium är partner till Siptex och bidrar bland annat till att bygga världens största storskaliga textilavfallsanläggning.

Encouragement for Action instiftades 2018 av Stockholm Fashion District och är ett initiativ med syfte att uppmuntra företag att fortsätta på inslagen väg mot en hållbarare modeindustri. Siptex är nominerad i kategorin fashion tech. Vinnarna presenteras i Stockholm den 10 augusti i anslutning till Fashion Week Trade.

Stadium är samarbetspartner till Siptex sedan 2019 och en del av den projektgrupp som syftar till att bygga världens första storskaliga anläggning i Sverige för att sortera textilavfall. På så vis kan sportkedjan få ännu bättre koll på sina textila flöden och cirkulära processer, viktiga steg mot ett av företagets hållbarhetsmål ”50 procent reduktion på vårt avtryck till år 2025 på egna varumärken”.

– För oss är det en viktig del att delta i forskning och utveckling för att kunna bidra till utvecklingen inom textila processer och därmed en hållbar värld. Förutom Siptex så samarbetar vi även i ett annat Vinnova-projekt där vi skapar nya produkter av återvunnet material från förbrukade plagg, säger Åsa Brunzell, HR & Hållbarhetsdirektör på Stadium.

För stunden följer Stadium varumärket SOCs arbete med att tillverka nya produkter av garn som återvunnits från insamlade fotbollströjor. Insamlingen har skett genom re:activate, där Stadium tillsammans med Human Bridge ger nytt liv åt använda produkter. Återvinningsprojektet genomförs tillsammans med RISE och Trikåby och är en start på en cirkulär produktionsutvecklingsprocess som är tänkt att skalas upp på sikt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>