Advania kvalar in till RBA – Elitserien för en hållbar IT-bransch
Hem TEKNIK Advania kvalar in till RBA – Elitserien för en hållbar IT-bransch

Advania kvalar in till RBA – Elitserien för en hållbar IT-bransch

Publicerat av: Redaktionen

För att bidra till en hållbar leverantörskedja i IT-branschen har Advania ansökt och blivit godkända som medlemmar i nätverket Responsible Business Alliance (RBA).

Hela bolaget får därmed en gemensam uppförandekod för en hållbar leverantörskedja och är nu en av få nordiska organisationer som är ordinarie medlemmar i nätverket.

Det är framförallt långt bak i leverantörsledet som vår verksamhet riskerar att påverka samhället negativt vad gäller både social hållbarhet och miljö. Därför har vi sedan flera år systematiskt ställt krav och följt upp att våra leverantörer arbetar med att bli mer hållbara, säger Helena Nordin, hållbarhetschef på Advania Sverige.

– I takt med Advania växer kraftigt ökar både möjligheten och förväntningarna på oss som företag att ta ett allt större ansvar för villkoren i leverantörskedjan och genom medlemskapet i RBA förbättrar vi det arbetet, fortsätter Helena Nordin.

Advania kvalar in till RBA – Elitserien för en hållbar IT-bransch

Genom medlemskapet i RBA får Advania tillgång till den samlade kunskapen och erfarenheten hos de idag drygt 150 företag som arbetar tillsammans med att skapa en hållbar leverantörskedja. Med en gemensam uppförandekod, verktyg för att riskbedöma och följa upp leverantörer och genom att transparent dela information med varandra om resultaten, har RBA blivit en av de viktigaste aktörerna för att förbättra arbetsvillkoren i den globala tillverkningskedjan.

– Medlemskapet i RBA ger oss en bra plattform inom koncernen för att arbeta gemensamt med utmaningarna i leverantörskedjan och det blir både effektivt och kraftfullt när vi samlar alla företagen i Advaniakoncernen bakom en gemensam uppförandekod som vi kommunicerar till våra leverantörer, säger Mikael Noaksson, VD för Advania.

Advanias åtaganden i RBA

Som medlem ställer sig Advania bakom RBA:s vision och mission. Advania åtar sig att följa RBA:s uppförandekod i vår egen verksamhet och kommer gradvis att implementera RBA:s strategi och verktyg för att uppnå branschens gemensamma mål. Advania åtar sig också att successivt tillämpa RBA:s uppförandekoden på våra direkta leverantörer (så kallade första nivåns leverantörer), att övervaka deras tillämpning av den genom att använda RBA:s metoder och verktyg samt att uppmuntra och stödja våra leverantörer att göra detsamma.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>