Hem Nyheter AFRY digitaliserar Lund genom integrationsplattform

AFRY digitaliserar Lund genom integrationsplattform

Publicerat av: Redaktionen

AFRY digitaliserar Lund genom integrationsplattform 3

Ingenjörs- och designföretaget AFRY är partner till Lunds kommun i ett nytt innovationsprojekt.

Lund blir därmed en av de första svenska städerna att implementera en integrationsplattform, som i framtiden kommer att möjliggöra integration av alla system. Syftet är att främja en hållbar miljö med hög livskvalitet.

”Lund Open Sensoring City” är ett Vinnova-finansierat projekt där AFRY ingår i ett konsortium med Axis Communications, Kraftringen, Lunds universitet, Mobile Heights, Sensative, Sony, Telia och Trivector. Tillsammans ska de skapa en öppen, internationellt ledande testbädd med fokus på realtidsstyrda lösningar inom rörelser och flöden i staden för att främja en hållbar miljö med hög livskvalitet. Projektet leds av Future by Lund, Lunds kommun.

AFRY upprättar projekthandlingar, levererar och implementerar en integrationsplattform, och möjliggör därmed visionen om ett intelligent och sammankopplat Lund.

– Det här gör Lund till en av Sveriges mest digitala städer. Sammankopplingen möjliggör ett mer hållbart och sömlöst samhälle inom allt från infrastruktur till energianvändning, säger Magnus Sjöström, digitaliseringsexpert AFRY.

Genom att sammanlänka och förädla data från olika system med gemensam lagring, kan intelligenta kopplingar mellan trafik, väder och rymddata underlätta allt från trafikflöden till energieffektiva fastigheter.

Lund vill etablera en öppen testbädd för ett framtida realtidsstyrt samhälle där människor, organisationer, infrastruktur och sensorsystem samarbetar för att skapa en hållbar miljö.

– Vi är glada att AFRY och andra näringslivspartners och akademin tillsammans med oss vill utforska möjligheterna att med hjälp av digital teknik skapa förutsättningar för en bättre och hållbarare framtid i städerna, säger Anders Trana, projektledare Lund Open Sensoring City.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>