Hem Hållbar Digitaliseringen Alfa Laval tar nästa steg mot Industri 4.0 med AFRY

Alfa Laval tar nästa steg mot Industri 4.0 med AFRY

Publicerat av: Redaktionen

Alfa Laval tar nästa steg mot Industri 4.0 med AFRY 3

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – kommer att använda en digital tvillingteknologi när bolaget expanderar sin produktionskapacitet för separatorer i Sverige. Teknologin, tillhandahållen av AFRY, kommer att förenkla produktionsutveckling och avsevärt minska tiden för upprampning av produktionen.

Alfa Laval kommer att utöka och automatisera produktionskapaciteten i sin anläggning i Eskilstuna, Sverige. För att underlätta utvecklingen av verksamheten kommer företaget att använda Real Digital Twin-teknologi (RDT) från AFRY. Tekniken, som är baserad på Siemens mjukvara, producerar en digital tvilling av tillverkningsprocessen och dess maskiner och möjliggör simulering och funktionell testning av processlinjerna innan den faktiska produktionsexpansionen genomförs. Fördelarna är förkortad tid för installation och upprampning samt en optimerad produktion.

– Genom att använda avancerad tvillingteknik kan vi påskynda vårt arbete mot en mer digital och automatiserad produktion vilket är i linje med vår Industry 4.0-strategi, säger Mikael Tydén, chef för Operations Divisionen på Alfa Laval.

Förutom att underlätta kapacitetsutökning kommer RDT-tekniken att användas för att simulera och verifiera produktionsförändringar och optimeringar. Detta kommer att göra verksamhetsutvecklingen både säkrare och mer kostnadseffektiv.

– Vi är stolta över att, än en gång, fått förtroendet från Alfa Laval att vara en del av deras digitala resa, säger Michael Mjörnestål, affärsområdeschef Advanced Automation på AFRY.

Om digital tvilling

Genom att använda digital tvillingteknologi kan potentiella problem undvikas och kapacitetsutbyggnaden optimeras, vilket minskar investeringskostnaderna avsevärt, baserat på CAPEX och förlorade intäkter under upprampningen av produktionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>