Hem CONAPTO Analys, trender och spaning om en allt viktigare datacenterindustri

Analys, trender och spaning om en allt viktigare datacenterindustri

Publicerat av: Redaktionen
Analys, trender och spaning om en allt viktigare datacenterindustri 2

Ann Wingård, COO på Conapto och styrelseledamot för Swedish Datacenter Industry Associations.

[FOUNDER] Användningen av teknik och IT spelar branschöverskridande en stor roll för produktivitet och konkurrenskraft.

Samtidigt beror möjligheten att kunna nyttja modern teknik på ett kostnadseffektivt och klimatsmart sätt till stor del på tillgänglighet till datacenterkraft. Datacenterindustrin är därför en viktig industri för att främja utveckling och innovation hos företag i Sverige.

Radar Ecosystem Specialists släpper nu en omfattande rapport om datacenterindustrin i Sverige med både djupdykande analyser, trender och framtidsspaningar. Vi på Conapto välkomnar rapporten och hoppas att den ska accentuera betydelsen av en modern och hållbar datacenterindustri för en framtidskompatibel IT-drift.

“Den här rapporten belyser en ibland förbisedd men väldigt viktig bransch. En skalbar, modern och klimatsmart datacenterindustri är en förutsättning för en hållbar och innovativ IT-drift i ett längre perspektiv. Rapporten tydliggör både vad som efterfrågas på marknaden idag — men också vilka behov vi behöver kunna tillmötesgå i framtiden.” säger Ann Wingård, COO på Conapto och styrelseledamot för Swedish Datacenter Industry Associations.

Innovation, kostnadseffektivitet och flexibilitet är några av de faktorer som ligger högt på agendan för tillfrågade företag i rapporten. Även hållbarhet är en central faktor inom hela branschen, men där få leverantörer ännu kan leverera riktigt klimatvänliga tjänster. Rapporten inkluderar även reflektioner kring hur de nya förutsättningar som 2020 inneburit — med ett utbrett hemarbete och en ökad användning av digitala tjänster — kommer påverka oss även efter att pandemin är över.

Rapporten passar dig som driver ett eget datacenter, använder en colocationleverantör, nyttjar publika molntjänster — eller en blandning av samtliga. Rapporten finns för kostnadsfri nedladdning i sin helhet hos oss på Conapto. Ladda ner rapporten här! eller besök vår hemsida www.conapto.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>