Automatiskt kopplingsbord effektiviserar materialhantering
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Automatiskt kopplingsbord Dolphin effektiviserar materialhantering

Automatiskt kopplingsbord Dolphin effektiviserar materialhantering

Publicerat av: Redaktionen

Automationslösningar vid formsprutningsmaskinen är en självklarhet – men stora vinster görs om du också automatiserar i materialrummet.

Quiptec presenterar smarta lösningar på Elmia Polymer.

Det automatiska kopplingsbordet Dolphin från Moretto har funnits en tid på marknaden men nu har intresset skjutit i höjden rejält, berättar Andreas Bladh, Quiptec.

– Dolphin är en väldigt spännande lösning som gör att du slipper manuell hantering med slangar vilket både ger en renare miljö och minskar risken att koppla fel.

Kringutrustning optimerar processen

Automatiskt kopplingsbord effektiviserar materialhantering

Quiptecs specialitet är kringutrustning för plast- och gummiindustrin där man representerar italienska Moretto med deras lösningar för torkning, transportering, dosering, temperering och lagring. Lösningar som ger energibesparingar genom bland annat effektiv logistik med bättre kontroll över flöden och hållbarhet över tid.

– Moretto är ett väldigt starkt varumärke som ligger långt framme vad gäller produktutveckling, energioptimering och processutveckling, berättar Andreas.

Och det ligger helt i linje med Quiptecs idé.

– Målet för oss är att vara ledande i Norden på kringutrustning, service och efterarbete. Vi vill sätta en ny standard på marknaden, säger Andreas.

Stärker fokus på processutveckling

Han medger, kanske är det att sticka ut hakan.

– Men allting kan alltid göras bättre, och då tror vi att vi också kan sätta en ny standard som blir en bra lösning för oss.

För att stärka fokus på processutveckling har Quiptec valt att avveckla samarbetsavtalet man tidigare haft med maskinleverantören Negri Bossi vilket innebär att man inte längre kommer att sälja och serva formsprutor.

– Från och med 1 augusti 2022 agerar vi inte längre som deras agent i Sverige och Norge men vi kommer givetvis att hjälpa våra kunder under en övergångsperiod, säger Andreas.

Lanserar sin nya satsning på Elmia Polymer

– Vi har beslutat att fokusera på det vi är bra på och det vi känner att vi kan växa inom, nämligen kringutrustning. Att bli den ledande leverantören av kringutrustning för plastindustrin är vårt mål, och starten går i samband med vår satsning här på Elmia Polymer, säger Andreas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>