How would you like to contact us?

Bensinupproret minskar klimatpåverkan med hjälp av Triboron

Bensinupproret minskar klimatpåverkan med hjälp av Triboron 1

Bensinupprorets över 600 000 facebookmedlemmar kommer ges möjlighet att köpa Triboron till förmånliga villkor, för att därigenom sänka bränsleförbrukningen och minska sina klimatpåverkande utsläpp. Samarbetet mellan Triboron och Föreningen Uppror inleds under första kvartalet 2020.

Föreningen Uppror skapades ur Bensinupproret 2.0, som driver kravet att inget drivmedel ska kosta mer än 12 kr litern och att Sverige ska vara världsledande i utvecklingen av fossilfria bränslen. Föreningen har ca 5 000 direktmedlemmar, men driver också facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” med över 600 000 medlemmar. Föreningen startades för att väcka opinion och sätta press på politikerna att upphöra med de ständiga höjningarna av bränsleskatter i Sverige.

”Triboron är en mycket bra partner till oss och ger våra medlemmar möjligheten att, här och nu, sänka sina kostnader med hjälp av en svenskutvecklad och miljövänlig teknologi. Att Triboron fungerar för alla typer av bränslen, inklusive biobränslen, är en stor fördel”, säger Peder Blohm Bokenhielm, ordförande på Bensinupproret 2.0.

”Vi är mycket glada över att kunna hjälpa Bensinupproret och deras medlemmar att sänka sina bränslekostnader och minska koldioxidutsläppen. Dessutom finns det potential för oss och vår distributör F-link att öka försäljningen till den svenska konsumentmarknaden”, säger Pär Krossling, VD för Triboron.

Related Articles