Hem NYHETER Coca-Cola European Partners investerar i omställningen till en cirkulär ekonomi inom PET

Coca-Cola European Partners investerar i omställningen till en cirkulär ekonomi inom PET

Publicerat av: Redaktionen
Coca-Cola European Partners investerar i omställningen till en cirkulär ekonomi inom PET 2

CuRe building Netherlands

För att bidra till omställningen till en cirkulär ekonomi inom dryckesindustrin så investerar Coca-Cola European Partners i startupen CuRe Technology.

CuRe Technology arbetar med en teknik som i förenklade termer transformerar lågkvalitativt PET-avfall till högkvalitativt PET som kan användas till livsmedel.

Investeringen i CuRe Technology visar på företagets målsättning att arbeta för hållbara förpackningar och stödja övergången till en cirkulär ekonomi för PET-förpackningar.

När teknologin är operationell kan CuRe stödja Coca-Cola European Partners och Coca-Cola i Västeuropa, med att eliminera jungfrulig PET inom det kommande decenniet. Detta kommer att bidra till en årlig reducering av mer än 200 000 ton jungfrulig oljebaserad plast i CCEP:s förpackningsportfölj.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>