CTEK expandera i Storbritannien med sina laddboxar
Hem SÄKERHET CTEK expandera i Storbritannien med sina laddboxar

CTEK expandera i Storbritannien med sina laddboxar

Publicerat av: Redaktionen

CTEK expandera i Storbritannien med sina laddboxar

CTEK Sweden AB, ledande inom skötsel och underhåll av fordonsbatterier, introducerar nu sina marknadsledande laddningsprodukter och lösningar för elektriska fordon (EV) på den brittiska marknaden.

CTEK är redan idag ett etablerat varumärke i Skandinavien. Satsningen på den brittiska marknaden är en del av en ambitiös tillväxtplan för fortsatt expansion av CTEK:s produkter för elektriska fordon över hela Europa.

– Vår målsättning har alltid varit att ta våra laddlösningar för elektriska fordon internationellt och det glädjer mig att tiden nu är mogen för att ta första steget in i Storbritannien. Vi har ett gediget erbjudande till marknaden och starkt team på plats. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna ta stora marknadsandelar även där, säger Jon Lind koncernchef CTEK

CTEK:s portfölj av produkter och lösningar inom elbilssegmentet innefattar allt från laddboxar i hemmet till större företag- och kommersiella installationer med många laddningsstationer som har behov av lastbalansering, övervakning och betallösningar. Därtill tillhandahåller CTEK teknisk support och kundservice.

Man ser stort potential för laddboxarna Chargestorm Connected och blir först ut på den brittiska marknaden med att erbjuda boxar med dubbla Typ 2 uttag. Den stora fördelen med denna laddbox är förutom att du kan ladda två bilar per laddbox är att installationskostnaden blir betydligt lägre än för jämförbara boxar.

– Vi är verkligen glada över att ge oss in på den snabbt växande brittiska EV-marknaden. Vi har över tio års erfarenhet av att tillhandahålla EV-produkter och laddlösningar till ett brett utbud av konsument-, kommersiella och offentliga marknader, och vi är kända för kvalitet, innovation och utmärkt kundsupport. Vi ser verkligen fram emot att föra denna expertis till den brittiska marknaden, säger Cecilia Routledge, Global Director, Energy & Facility på CTEK.

Expansionen på den brittiska marknaden kommer att ledas av CTEKs nya försäljningschef Craig Slater. Craig har en omfattande bakgrund och erfarenheter från EV-branschen som han tar med sig in i rollen på CTEK. Han har bland annat tidigare haft ledande positioner vid företag som Rolec, Pod Point och Allego.

– Vi är glada över att välkomna Craig till CTEK, han kommer att vara en stor tillgång för vårt team. När vi ser EV-försäljningen öka i Storbritannien, känner vi att vi är perfekt placerade för att expandera till denna marknad. Vi förstår fullt ut behoven och utmaningarna inom EV-sektorn och vi ser fram emot att introducera vårt spännande sortiment av produkter och lösningar på denna snabbväxande marknad, säger Cecilia Routledge.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>