Dags att lämna in ansökan till Swedish Steel Prize 2023
Hem EVENT Dags att lämna din ansökan till Swedish Steel Prize 2023

Dags att lämna din ansökan till Swedish Steel Prize 2023

Publicerat av: Redaktionen

Vi tar nu emot ansökningar till Swedish Steel Prize 2023 – stålindustrins mest prestigefyllda internationella utmärkelse – som för 21:a gången hyllar framstående innovativa stållösningar.

Swedish Steel Prize uppmärksammar innovativa lösningar som till fullo utnyttjar stålets potential för att förbättra inte bara den egna verksamheten utan hela branschen och samhället.

Tävlingen lockar till sig bidrag från hela världen och är tänkt att inspirera ingenjörer, designers och uppfinnare att ytterligare utforska stålets obegränsade potential. Tävlingen och den gemenskap den skapar, främjar delning av kunskap och innovativa lösningar som leder till en bättre värld.

– Swedish Steel Prize är en hyllning till innovation och bra ingenjörskonst, förklarar Eva Petursson, ordförande för Swedish Steel Prize-juryn och chef för SSAB:s forskning och innovation. Vi letar efter lösningar som verkligen tänjer på stålets gränser och som har en hållbar eller digital twist.

Dags att lämna in ansökan till Swedish Steel Prize 2023Swedish Steel Prize är öppet för individer, företag eller institutioner och tilldelas den metod eller produkt som bäst visar hur egenskaperna hos den valda stålsorten har bidragit till en betydande innovation.

Alla bidrag bedöms av en oberoende jury som utvärderar kriterier som innovation, kreativitet, hållbarhet, prestanda och konkurrenskraft. Bidrag som tar upp miljön, digitala lösningar och nya trender i ekonomin uppmuntras särskilt.

Vinnaren av Swedish Steel Prize får ett diplom, en statyett av skulptören Jörg Jeschke samt stor medieexponering. I samband med Swedish Steel Prize-eventet donerar SSAB även 100 000 kronor till välgörenhet. Priset tillkännages i Stockholm, som en del av Swedish Steel Prize 2023 Event, 10–11 maj, dit branschfolk från hela världen kommer för att få kunskap, nätverka och inspireras av nya stålteknologier och deras innovativa tillämpningar.

Ansökan görs på www.steelprize.com/apply där det även finns mer information om regler och tidigare finalister. Alla ansökningar måste ha inkommit före 18 januari 2023.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>