Dell Technologies löfte inför år 2030: Allt ska återvinnas
Hem Nyheter Dell Technologies löfte inför år 2030: Allt ska återvinnas

Dell Technologies löfte inför år 2030: Allt ska återvinnas

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies har idag presenterat sina mål – och löften – för sitt arbete med hållbarhet och samhällsutveckling för de närmaste tio åren.

Bland annat ska de göra alla sina produkter helt återvinningsbara innan år 2030, och hälften av allt som nyproduceras ska komma från återvunnet material.

Dell Technologies har satt upp nya mål för sitt arbete inom CSR under de kommande tio åren. Ambitionen är att ta sig an områden och projekt som gör skillnad och kan leda till verklig förändring och tanken är att Dell Technologies får möjlighet att använda sin globala räckvidd för att bland annat:

  • Skapa ett kretslopp där en produkt återvinns varje gång en likvärdig säljs till kund.
  • Leda den cirkulära ekonomin genom att mer än 50 procent av varje nyproducerad produkt kommer från återvunnet material.
  • Att alla förpackningar kommer från 100 procent återvunnet eller förnybart material.
  • Driva ett omfattande klimatprogram för att hela leveranskedjan – från produktion av komponenter, till kundens användande av produkten – ska reducera Dell Technologies klimatavtryck med 60 procent.

Man tar även sitt samhällsenliga ansvar kring inkludering av mångfald. Bolag börjar inse att fler synvinklar leder till bättre verksamheter i sin helhet, och Dell Technologies kommer därför att:

Dell Technologies löfte inför år 2030: Allt ska återvinnas

  • Till 2030 ha en helt jämn könsfördelning bland de anställda globalt.
  • Årligen utbilda 95 procent av sin globala organisation om underliggande fördomar, trakasserier, och privilegier.

Etik och integritet är grunden för Dell Technologies verksamhets och-samhällsstrategier, och är nödvändiga punkter för att möta  2030-mål. Bolaget vill sätta standarden inom transparens och integritet genom att göra det lättare för kunder att få tillgång till sina användardata, och ge verktyg för att till exempel dela eller radera informationen.

– Våra mål för 2030 är omfattande och djupt genomsyrade genom hela vår verksamhet. Att målen är så höga tvingar oss till att göra förändringen redan idag. I vissa fall är vi fortfarande osäkra på hur vi ska nå dit – men vi vet att meningsfull förändring och innovation startar med engagemang, säger Karen Quintos, kundansvarig på Dell Technologies.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>