microsoft eaton
Hem ENERGI Eaton och Microsoft hjälper datacenter minska koldioxidutsläppen

Eaton och Microsoft hjälper datacenter minska koldioxidutsläppen

Publicerat av: Redaktionen

Eaton meddelar idag att man tillsammans med Microsoft arbetar med hur datacenter kan tjäna pengar på befintliga tillgångar och integrera mer förnybara energikällor för att skapa ett mer hållbart och stabilt nät.

Eaton och Microsoft har presenterat slutsatserna i ett gemensamt white paper där man demonstrerar att datacenter som använder sig av energilagringsmöjligheter i avbrottsfri kraft (UPS:er), såsom Eatons EnergyAware UPS, har en unik möjlighet att stödja nätstabiliserande insatser genom att lagra energi och erbjuda energitjänster tillbaka till nätet. Denna möjlighet utgör en viktig egenskap i Eatons Everything as a Grid-strategi där man arbetar för att bidra till att skapa en framtid med låga koldioxidutsläpp i energisektorn.Eaton och Microsoft hjälper datacenter minska koldioxidutsläppen

– Förnybara energikällor är framtiden, men skapar samtidigt komplexitet i nätet. Datacenter har en fantastisk möjlighet att utnyttja sina UPS-tillgångar för att sänka komplexiteten och utmaningar för nätet samtidigt som de skapar nya intäktsmöjligheter genom att kompensera sin egen energiförbrukning. De möjligheterna vi beskrivit kommer att ha signifikant inverkan för både datacenteroperatörer såväl som för det framtida energinätet, säger Mathias Jensén, Sales Manager, Critical Power Solutions på Eaton.

– Datacenter är hjärtat i vår digitala ekonomi med förmågan att tillhandahålla ett bättre och lättillgängligt sätt att stödja nätet. Stödet bidrar till att göra det möjligt för elnät att nå högre nivåer av förnybar energi. När lagrad energi i datacenter utnyttjas för att tillhandahålla flexibilitets- och optimeringstjänster blir den en tillgång med ett högre värde – det blir med andra ord en vinst för såväl nätoperatören och datacenteroperatören som miljön, tillägger Eshan Nasr, senior ingenjör på Data Center Advanced Development hos Microsoft.

Eatons EnergyAware, en nätinteraktiv UPS, har en unik möjlighet att skydda IT-utrustning mot spännings- och frekvensavvikelser samtidigt som den använder uppkopplad energilagring för att hantera ström- och energiflöden. Dessa funktioner demonstrerades i ett pilotprojekt för EnergyAware-teknik vid Microsoft Innovation Center i Boydton, USA. I pilotprojektet användes energilagringskapaciteten hos en litiumjonbatteridriven Eaton UPS för att fungera som en distribuerad energiresurs (DER) för nätoperatörer. Ett UPS-system konstruerades för att svara mot nätets tillstånd och när ström skulle tas emot, när den skulle lagras och när ström skulle laddas ur för att stödja frekvensreglering för bättre nätstabilitet.

Med reservkraftsystem på tusentals megawatt visade pilotprojektet möjligheten att snabbt skala upp nätstabiliserande lagringslösningar hos datacenter och öka användningen av förnybara energikällor. Microsoft undersöker möjligheten att göra ytterligare driftsättningar i nya projekt på fler geografiska områden med Eaton. Samarbetet stödjer Microsofts åtagande att bli koldioxidnegativa 2030.

Ladda ner Eatons och Microsofts white paper här: Grid-interactive data centers: enabling decarbonization and system stability.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>