Energy Save och El-Björn inleder försäljningssamarbete totallösning för klimatsmart byggvärme
Hem ENERGI Energy Save och El-Björn inleder försäljningssamarbete totallösning för klimatsmart byggvärme

Energy Save och El-Björn inleder försäljningssamarbete totallösning för klimatsmart byggvärme

Publicerat av: Redaktionen

Energy Save och El-Björn inleder försäljningssamarbete totallösning för klimatsmart byggvärme

ES Group och El-Björn ingår samarbete för att erbjuda byggbranschen ett gemensamt produktkoncept; en energieffektiv och grön lösning för rätt byggklimat. Produktkonceptet bygger på att man erbjuder en lösning med ES Plug-in-Modul och El-Björns slang-, fläkt- och styrsystem. Tillsammans tar bolagen en tätposition för att minska byggsektorns klimatavtryck.

– För oss innebär samarbetet med välrenommerade och nytänkande El-Björn ett viktigt strategiskt steg för att etablera våra produkter på marknaden och ger oss ett starkare kundbjudande i och med att en viktig distributionsväg etableras mot det byggsegment som nu med full kraft växer fram för ES Group, säger Niklas Hansson, Affärsutvecklingchef på ES Groups dotterbolag ES Systems.

I byggbranschen växer efterfrågan på klimatsmarta lösningar för att värma och torka ut fastigheter under byggnation. Ledande aktörer i sektorn har börjat använda ES Groups Plug-in-Modul som ett smidigt och miljövänligt uppvärmningsalternativ för miljöriktig och effektiv värme under byggskedet. Kraven på klimatdeklaration för att minska CO2-utsläppen vid uppförande av byggnader från och med år 2022 driver på utvecklingen.

El-Björn är marknadsledande i att förse arbetsplatser med kraft, ljus och värme och ligger i framkant när det gäller den tekniska infrastruktur som krävs för att uppnå rätt byggklimat under produktionsskedet i form av bland annat slang-, fläkt- och styrsystem. ES Groups Plug-in-Moduler säkerställer, genom sin patenterade teknik, en grön och energioptimerad uppvärmning och uttorkning under byggnationsfasen. Tillsammans skapar bolagens produkterbjudande avsevärda CO2-reduceringar jämfört med konventionella byggvärmealternativ, som direktverkande el, gasol eller diesel.

Energy Save och El-Björn delar samma grundläggande övertygelse om att ökade miljövinster och minskade energikostnader går hand i hand och genom att gifta samman de produktkoncept som bolagen utvecklat var för sig skapas starka synergier och spännande möjligheter, menar Christian Harström, Head of Product & Product Manager på El-Björn.

Byggsektorn står för ca 20 % av Sveriges inhemska utsläpp av växthusgaser vilket motsvarar nästan 13 miljoner ton koldioxidekvivalenter. Utsläppen under produktionsskedet i byggindustrin kommer att vara under luppen i många år framöver.

– Samarbetet med El-Björn bidrar väsentligt till genomförandet av vår affärsplan där vi etablerar en affär för Plug-in-Moduler inom byggvärmesegmentet, för att därefter bygga en affär mot nyproduktion av bostäder och kommersiella fastigheter samt vid energimoderniseringar inom det befintliga fastighetsbeståndet, säger Fredrik Sävenstrand, VD på ES Group.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>