Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Höstseminarium 1 oktober: Vego + Idrott = Sant?

2019-10-01 @ 18:00 - 20:45

Höstseminarium 1 oktober: Vego + Idrott = Sant?

Att vi behöver äta mindre kött för att minska klimatpåverkan har nog de flesta hört, men funkar det att äta vegetariskt och fortfarande hårdträna och prestera på hög nivå? Och gör det verkligen någon skillnad för klimatet? Lyssna till experter, kockar och elitidrottare som berättar om sina erfarenheter kring vegomat och prestation.

Kött har blivit en het potatis i klimatdebatten och allt fler blir flexitarianer, det vill säga drar ner på köttet och äter mer grönt utan att för den skull bli vegetarianer på heltid. Det är framförallt våra ungdomar som väljer bort köttet helt och blir vegetarianer och veganer. Men funkar det om man idrottar mycket? Behöver man kompensera för näringsvärdet i kött? Det här är några av de frågor vi kommer att reda ut 1 oktober.

PROGRAM

18.00 Välkommen
Lars Ericson, vd, KfS hälsar alla välkomna.

18.10 Går det att prestera på elitnivå med vegomat?
Petra Lundström, idrottsnutritionist och forskare, Karolinska Institutet. Petra har lång erfarenhet av att coacha elitidrottare som vill äta rätt för att optimera sin prestation.

18.40 Vego + idrott i praktiken
Ett samtal med Petra Lundström och elitidrottarna Johannes Skagius, Emma Fredh och Gabriel Richards om deras erfarenheter kring prestation och vegomat.

19.10 PAUS

19.30 Vego i köket
Gustav Johansson, matentreprenören bakom matbloggen Jävligt gott och medförfattare till boken ”Vego i världsklass” och Sara Begner, Coops matinspiratör och aktuell i matlagningsprogrammet ”Smart Mat”, inspirerar oss till att laga mer vego och ger oss konkreta tips hur vi faktiskt gör det hemma i köket.

20.00 Fartig bensträckare

20.10 Vinner alla på mera vego?
Vi pratar med Anna Richert, WWF, och Anna Emmelin, 2000 kvm, om hälsa, klimat, övergödning, biologisk mångfald och vinsterna med att gå över till mer vego.

20.40 Avslutning och summering

ANMÄLAN DIG HÄR:

 

Detaljer

Datum:
2019-10-01
Tid:
18:00 - 20:45
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>