Grön systemintegration ska göra företagen mer hållbara
Hem GRÖN EKONOMI Grön systemintegration ska göra företagen mer hållbara

Grön systemintegration ska göra företagen mer hållbara

Publicerat av: Redaktionen

Som en del i sitt hållbarhetsarbete väljer Tranås-baserade Entiros Integrations att i år donera en systemintegration som kan minska ett svenskt företags klimatpåverkan.

Målet är att skapa större förändring än vad som kan åstadkommas inom det egna bolaget, samt att öka medvetenheten om vilken roll vår digitala värld spelar i hållbarhetsfrågor.

Grön systemintegration ska göra företagen mer hållbara

Gustav Rosén, grundare och VD på Entiros

“I samband med att vi blev miljö-certifierade enligt ISO14001 insåg vi att vår egen verksamhets påverkan på miljön är försumbar i jämförelse med vad våra APIer och integrationer kan göra för miljön i stora företag”, säger Gustav Rosén, grundare och VD på Entiros. “Som litet bolag vill vi göra mer för miljön än att t.ex. skriva ut mindre. Vi ser att det är genom grön systemintegration vi kan göra skillnad, nationellt och globalt.

“Vi går mot en global resursbaserad ekonomi”, fortsätter han. “I den kommer integrationer inom och mellan verksamheter utgöra grunden för det globala  applikationsnätverk där vi kan spåra och kontrollera efterfrågan, resursförbrukning, tillverkning, logistik och användningar av naturens resurser.”

Internets effekt på klimatet, i dagsläget motsvarande drygt 2% av de globala koldioxidutsläppen, är ett tydligt exempel på växande digital påverkan. Men genom hållbara, “gröna” systemintegrationer kan vi bland annat spara energi, effektivisera transporter, minska svinn samt mäta och visualisera klimatmål.

“Ett hållbart samhälle måste bygga på samarbete över gränserna; vi måste se till ett större perspektiv än vårt eget”, säger Rickard Norberg, processledare hållbarhet. ”I vårt fall handlar det om att främja systemintegrationer som kan minska resursutnyttjandet inom och mellan verksamheter.”

Den vinnande idén väljs ut av en jury på Entiros och omvandlas till en grön systemintegration under hösten.

Entiros Integrations är det ledande specialiserade integrationsföretaget i Sverige. De skapar konnektivitet mellan och inom företag via distribuerad, agil integration, och utvecklar ett visuellt, öppet applikationsnätverk som möjliggör innovation.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>