GrowSmarter avslutar fem år av framgångsrikt arbete

GrowSmarter avslutar fem år av framgångsrikt arbete 1

GrowSmarter avslutar nu fem år av framgångsrikt arbete med en slutkonferens 3 december, där projektresultat presenteras och besök på projektplatserna i staden är möjligt. Dagen avslutas med mingel i Prinsens galleri i Stadshuset.

Tillsammans med Köln, Barcelona och ett konsortium av privata aktörer har Stockholms stad implementerat tolv smarta lösningar inom energieffektiva bostadsområden med fokus på renovering av befintliga bostäder, smart urban mobilitet och integrerad infrastruktur. Projektet vann nyligen tillsammans med Stockholms stad World Smart City Award2019 i Barcelona.

– GrowSmarter-projektet har hjälpt Stockholm att bli en smartare stad och har visat nya sätt att minska utsläppen av växthusgaser. Det är min förhoppning att dessa lösningar sprids och tas upp av fler städer eftersom behovet av utsläppsminskningar är brådskande, säger Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgaråd.

Det EU-finansierade Horizon2020-projektet GrowSmarter samlar städer, industri och medborgare för att testa smarta lösningar och affärsmodeller som kan skalas upp och replikeras. Målet är att leda till mätbara fördelar i energi och resurseffektivitet, nya marknader och nya jobb. Projektet koordineras av Miljöförvaltningen i Stockholms Stad.

Tid och plats

08.30 – 18.00

Slaktkyrkan, Styckmästargatan 10

Related Articles