Hållbar rengöring för hållbara produkter
Hem MILJÖ Hållbar rengöring för hållbara produkter

Hållbar rengöring för hållbara produkter

Publicerat av: Redaktionen

Badrummet, rummet där de flesta människor inleder och avslutar sin dag.

Hållbar rengöring för hållbara produkter

Men hur håller man egentligen badrummet rent och fräscht?

Sanitetleverantören GROHE tipsar om hur du bäst rengör ditt badrum på ett hållbart sätt, utan att spola ner onödiga kemikalier i avloppet. Med rätt produkter och smarta materialval förenklar du också din städning.

Alla människor vill ha det rent och fräscht i badrummet, men så ser tyvärr inte alltid verkligheten ut. Det investeras i fina och hållbara produkter, men många slarvar med underhållet. Hållbarhet handlar inte bara om hur produkter tas fram utan även dess livslängd. För att öka livslängden är det viktigt att rengöra badrummet och dess produkter kontinuerligt. Därför delar GROHE med sig av hållbara rengöringstips inför storstädningen av badrummet.

– Hållbarhet är en viktig fråga för oss och därför vill vi informera svenskarna om vad de kan göra för miljön. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Exempelvis välja att rengöra badrummet med hjälp av ättika och bikarbonat, istället för att köpa rengöringsmedel med massa kemikalier i och som sedan spolas ner i våra avlopp, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

Tre enkla tips på hållbar städning av badrummet:

1. Ättika

En klassiker som används i flera hushåll men inte är en självklarhet för alla. Blanda 1 dl ättika (24%), några droppar diskmedel och 4 dl vatten. Häll upp blandningen i en sprayflaska. Spruta sedan vätskan på de ytor du behöver rengöra. Ättikan löser upp kalkavlagringar och diskmedlet tar hand om smutsen. Genom att göra smarta produktval till badrummet förenklar du också städningen. Varför inte välja att installera en GROHE Atrio i badrummet? Kranen är inte bara tidlös och elegant i designen utan dess utformning gör den även enkel att rengöra. Med ditt hemmagjorda rengöringsmedel såklart!

2. Bikarbonat

Behöver du rengöra din toalett? Då är bikarbonat din nya bästa vän. Bikarbonat desinficerar och får bort fläckar på toalettens insida. Det enda du behöver göra är att strö 5 dl bikarbonat på toalettens insida och låt det verka i cirka 30 minuter. Häll sedan en blandning av en liter varmt vatten och 2,5 dl äppelcidervinäger i toaletten och gör rent med hjälp av en toalettborste. Latmask? Varför inte välja en toalettstol från GROHE Cube-kollektion som är designad för att enkelt hållas ren. Den är för slät för att smutsen ska fastna och den kantlösa teknologin gör att bakterierna inte har någonstans att gömma sig.

3. Rosmarin och eterisk teträdolja

Visste du att rosmarin är ett väldigt bra desinfektionsmedel? För att rengöra kaklet i badrummet kokar du upp en liter vatten tillsammans med tre till fyra kvistar rosmarin. Låt blandningen svalna och tillsätt sedan några droppar eterisk teträdolja. Häll blandningen i en sprayflaska, spruta och torka sedan rent med en trasa. Kaklet kommer inte bara bli skinande rent utan även få lite extra glans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>