Hållbarhetstrenden klättrar vidare bland Handelns mäktigaste – Myrornas VD gör entré på plats 67

Hållbarhetstrenden klättrar vidare bland Handelns mäktigaste – Myrornas VD gör entré på plats 67 1
Caroline Andermatt, VD på Myrorna och på plats 67 bland “Handelns 100 mäktigaste”

2019 minns vi som året då hållbarhetsdebatten tog sig in i detaljhandeln på allvar. Äntligen, kan tyckas. När detaljhandelns tidningar Market och IcaNyheter idag släpper sin gemensamma lista över handelns mäktigaste syns flera inflytelserika namn som drivit på hållbarhetsarbetet i branschen. Hållbarhetstrenden är också en maktfaktor i sig, och klättrar upp på femte plats på årets lista. En tydlig skjuts uppåt från förra årets åttondeplats. I takt med att hållbarhetstrenden blir viktigare för konsumenterna och konsumtionsbeteendet förändras har handeln hakat på med helt nya och nydanande initiativ under hösten.

Myrornas VD Caroline Andermatt, som själv återfinns på plats 67 på listan, menar att hållbarhet nu måste gå från trend till standard.

– Det är glädjande men inte förvånande att hållbarhetstrenden placerar sig så högt på listan. Men vi kan inte nöja oss med att hållbarhet är en trend bland andra trender. Vi måste fortsätta att enträget jobba med de här frågorna för att hållbarhetstrenden ska bli den nya standarden i branschen.

Hela listan över Handelns Mäktigaste 2019 går att läsa här. Juryns bedömning utgår från kandidaternas makt och påverkan, mediegenomslag och så kallade extraordinära faktorer.

Related Articles