Huaweis utvecklarkonferens 2021
Hem EVENT Huaweis utvecklarkonferens 2021

Huaweis utvecklarkonferens 2021

Publicerat av: Redaktionen

Fokus på ökad innovation för ett ekosystem i medvind

Huawei Mobile Services (HMS) har inlett sin årliga utvecklarkonferens (HDC.Europe) under Web Summit 21.

Konferensen samlar över 300 utvecklare och företagsledare som tillsammans diskuterar de senaste uppdateringarna och utvecklingen av HMS samt stöd för innovation i industrin.

I början av konferensen berättade Huawei de senaste siffrorna för Q3 gällande hur mycket ekosystemet växt samt bekräftade att utvecklingen av HMS är helt igång. Huawei har sett flera indikatorer på tillväxt, bland annat ökning av applikationer, registrerade utvecklare och aktiva användare varje månad (MAU), och förstärker sin position som den tredje största aktören inom globala mobilekosystem.

Huawei hjälper nu 5,1 miljoner registrerade utvecklare att nå över 730 miljoner aktiva månatliga användare runtom i världen. Antalet applikationer som är integrerade i HMS har ökat med 81% jämfört med samma period förra året. Totalt är det nu 173 000 och under de första tre kvartalen 2021 såg AppGallery en årlig ökning av appdistributionen på 13%.

Huaweis utvecklarkonferens 2021

Huawei dpresenterar de senaste siffrorna för HMS och AppGallery

Sedan den globala lanseringen 2018 har AppGallery nått över 560 miljoner månatliga användare globalt, varav 24 miljoner i Europa. Huawei har även sett en ökning av den egna portföljen av applikationer. Som exempel har Petal Maps över 7 miljoner aktiva användare per månad i Europa och Petal Search 32 miljoner användare globalt. Därtill är över 3000 samarbetspartners involverade och bidrar med listningar i över 20 olika kategorier. Inkomstandelar till samarbetspartner har även de ökat med 62% jämfört med förra året.

Huaweis populära Petal App-serie som inkluderar Petal Search, Petal Maps och Petal Assistant, förbättras löpande genom partnerskap i vertikala sektorer såsom resor, handel och ‘’det som händer nära’’. På konferensen uppdaterades deltagarna på Petal Search 2.0, nästa generation av AI och en multimodal sökmotor, som erbjuder en innovativ sökupplevelse i över 20 olika kategorier som inkluderar, nyheter, videor, handel, lokal handel med mera. Med ”Search as a Service” kommer Huawei expandera Petal Search funktioner på enhetssidan genom SDK och molnbaserade API:er, som gör det möjligt för ekosystemets partners att snabbt ge den optimala sökupplevelsen i appen. Med ett genomsnitt på 8 miljarder sökningar per dag, så gör Petal Search det möjligt för partners att effektivt distribuera innehåll genom Huaweis patentskyddade UniBox plattform.

Huawei Ads partnerskapsprogram i Europa

Huawei Ads är en marknadsföringsplattform i realtid, ett skräddarsytt marknadsföringsverktyg för Huawei-enheter. Plattformen är nu öppen till mediebyråer och app-utvecklare runt om i världen. Plattformen inkluderar även utgivartjänster, som låter utvecklare integrera Huawei Ads kit som skapar ytterligare inkomst från deras respektive appar. Verktyget ger marknadsförare möjligheten att välja placering av annonser inom ekosystemet, inkluderat direktplacering i enheter, skräddar-sydda placeringar i AppGallery samt nya sökannonser i Petal Search och displayannonser genom Huawei-appar och tusentals tredje-parts appar. Verktyg som Smart Bidding och Smart Banner, tillsammans med ett-klicks-installationslänkar, ger marknadsförare ökad kontroll och produktionsmöjligheter för att maximera sina investeringar.

Nya kit för att stötta utvecklarnas kreativitet

En annan nyhet från Web Summit är den nylanserade HMS Core 6 utvecklarkit som stödjer skapandet av fler konkurrerande funktioner för apparna – totalt är det 69 kits och 21,738 APIs.

Det stora utbudet av HMS Core-funktioner ger utvecklare möjligheten att skapa appar av kvalitet med intelligens, kontextuell och scenario-baserade lösningar över flera smarta enheter som inkluderar smarta mobiler, surfplattor, smart TV, wearables och audio-produkter. Dessa funktioner kan även användas för att skapa applikationer som körs på Android, HarmonyOS och iOS genom att använda cross-plattform utvecklarramverk som React Native och Cordova.

Samarbeten inom teknisk innovation

Huawei meddelade också att samarbeten inom olika områden gällande teknisk innovation via stödprogram som erbjuds i Europa, som exempelvis Huawei Student Developer (HSD) och Huawei Developer Group (HDG), fortsätter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>