Luftvärmepumpar

Det kan tyckas vara en självklarhet att en luftvärmepump kan erbjuda är bra för miljön.Det här är ju trots allt en uppfinning som tar till vara på solenergi som annars inte hade utnyttjats. Men hur miljövänlig är egentligen luftvärmepumpen som du installerar för att dra ner på kostnader för energi samtidigt som huset får ren luft med perfekt temperatur?

Luftvärmepumpen är lika miljövänlig som elen som driver den!Ny ledning ska ge hållbar värme till Jönköping

Det här är en mening som du måste vara medveten om. En luftvärmepump på Värmepumpshopen är ett bra val när du vill spara energi. Men den kan ju inte dra igång sig själv. Även om det inte krävs mycket el för att driva luftvärmepumpen måste den ändå ha el och här har du en nyckelfaktor vad gäller miljövänligheten.

Den el som du driver luftvärmepumpen med får betydelse för precis hur miljövänlig den kommer att vara. Om du väljer miljömärkt el är du med och påverkar. Det finns de som menar att det här till och med kan vara något som drar ner på klimatpåverkan. Så det är klart att luftvärmepumpens existens kan vara viktig för fler än dig och din familj!

Solenergin är miljövänlig

Solenergin som finns i berget, jorden, vattnet och luften är miljövänlig. Att du plockar upp den med en pump kommer inte att leda till brist. Det tillverkas ju hela tiden ny solenergi och det finns så mycket omkring dig i vår värld att det räcker till alla som bor i ditt grannskap!

Din luftvärmepump från Värmepumpshopen och utsläpp

Det är som nämnt så att du måste se på källa till den el som driver luftvärmepumpen för att få en bättre bild av de utsläpp som den orsakar. Men det här är inte allt. Moderna luftvärmepumpar kommer inte att smutsa ner omkring ditt hus med gifter som kan läcka vidare ut i vår natur.

I varje fall inte då du använder den. Men det är förstås så att en luftvärmepump innehåller ett köldmedium. Det kan påverka växthuseffekten om det inte hanteras på rätt sätt. Läckage är verkligen inget du vill vara med om.

Så länge som din luftvärmepump från Värmepumpshopen installeras på rätt sätt är risken för läckage av köldmedel minimal. Tänk också på hantering av en pump som du inte längre vill använda. Den kan inte slängas hur som helst av precis samma anledning.

Summering

För att luftvärmepumpen ska bli så miljövänlig som den är tänkt att vara gäller det alltså att du matar den med bra el. Utöver detta ska du vara medveten om hur rätt installation och hantering kan bidra till ökad säkerhet. Sammantaget får du en värmekälla, och tvärtom kylning av huset, som är bra både för dig och för miljön.

Det är inte så konstigt att allt fler väljer att använda luftvärmepumpar för att få värme och kyla i sina hus. Tekniken är effektiv och ekonomisk. Samtidigt kan du ha gott samvete då du vet att du med din pump slår ett viktigt slag för vår miljö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>