Hydro66 får ny kund inom AI-moln
Hem MILJÖ Hydro66 får ny kund inom AI-moln

Hydro66 får ny kund inom AI-moln

Publicerat av: Redaktionen

Hydro66 får ny kund inom AI-moln

Hydro66, som driver datacenter med mycket låg klimatpåverkan, förstärker nu sin kundkrets inom artificiell intelligens (AI). Företagets nya kund, det estniska företaget Puzl, erbjuder teknisk hjälp till företag som använder AI. De kommer nu kunna dra nytta av Hydro66:s klimatneutrala, prisbelönta datacenter för att erbjuda container as a service till ett konkurrenskraftigt pris.

”Det är allt tydligare att alla branscher måste använda AI och ML (maskininlärning) om de vill hålla jämn takt med sina konkurrenter. Dessvärre är tröskeln hög för att börja använda denna teknik, vilket utesluter alla utom utvecklare med hög kompetens. Puzl demokratiserar och förenklar användarupplevelsen med hjälp av ‘GPU as code’, och ger en ny kostnadsbild och containerfunktionalitet som är till stor nytta för utvecklare”, säger Nik Paushkin, grundare och vd på Puzl.

Estland utvecklas nu snabbt till Europas centrum för AI. Detta sker med hjälp av strategiskt stöd från regeringen och finansiering från en rad publika och privata initiativ. Bland annat används nu AI för att modellera vägtrafik, arbetskraft och sjukvårdsbehov.

“Vårt datacenter i norra Sverige har hög kapacitet och är en ideal plats för högprestanda-computing. Vi har en kombination av branschledande ultralåg klimatpåverkan och en attraktiv prismodell. Puzl är ett mycket innovativt företag som erbjuder AI-infrastruktur, och vi tror att de och deras containerbaserade programvara kommer växa snabbt. De passar perfekt för ett skalbart datacenter såsom vårt i Boden”, säger David Rowe, vd på Hydro66.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>