Interxions datacenter blir bas för ELASTX moln i Sverige
Hem TEKNIK Interxions datacenter blir bas för ELASTX moln i Sverige

Interxions datacenter blir bas för ELASTX moln i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Interxions datacenter blir bas för ELASTX moln i Sverige

Interxion Holding en ledande europeisk leverantör av moln- och operatörsneutrala datacentertjänster, meddelar att det svenska it-infrastrukturföretaget ELASTX kommer att använda Interxions datacenter i Stockholm som bas för sin fortsatta expansion.

Som ett resultat av detta kommer ELASTX att drifta sin publika molntjänst hos Interxion i Stockholm.

– Interxion uppfyller de höga krav vi har på en säker och skalbar datacentermiljö med hög konnektivitet till både operatörstjänster och andra samarbetspartners. Med 100 procent grön el och återvinning av överskottsvärme till fjärrvärmenätet, ser vi dem som en ledare när det kommer till klimatsmarta datacentertjänster vilket är viktigt både för oss och för våra kunder,säger Joakim Öhman, vd för ELASTX.

ELASTX har som ambition att vara ett tydligt svenskt alternativ inom molntjänster för företagsmarknaden och att erbjuda sina kunder de bästa förutsättningarna för en trygg drift. Deras moln används av kunder inom flera olika branscher men med tungvikt på verksamheter inom media, e-hälsa samt bank- och finanssektorn. Gemensamt för ELASTX kunder är att de har mycket höga krav på säkerhet och att tillgänglighet är av högsta prioritet.

Med Interxions starka utbud av konnektivitet både genom internationell och lokal räckvidd, tydliga fokus på hållbarhet och med den mycket höga säkerhetsnivå Interxion erhåller, är placeringen ett strategiskt val för ELASTX, i deras fortsatta expansion. Genom detta kan ELASTX och deras kunder känna sig säkra att deras IT-miljö alltid är tillgänglig och har en tydlig grön prägel.

– Att vi på Interxion är ett naturligt val för lokala och internationella moln att etablera sig hos, gör att vi är extra stolta att ELASTX, med sitt starka erbjudande inom molntjänster på den svenska marknaden, har valt Interxion i Sverige som bas i sin fortsatta expansion. Med hållbarhet som ett högt prioriterat område för oss båda ser vi fram emot att ge fler företag en grönare bas för sin IT-miljö, säger Peder Bank, Nordisk VD på Interxion.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>