Hem NYHETER Interxions nya datacenter i Stockholm är nu redo att slå upp dörrarna

Interxions nya datacenter i Stockholm är nu redo att slå upp dörrarna

Publicerat av: Redaktionen

Interxions nya datacenter i Stockholm är nu redo att slå upp dörrarna 3

Interxion, som är en del av Digital Realty, öppnar nu första fasen av sitt sjätte datacenter på sitt campus i Stockholm. Det nya datacentret STO6 är Interxions största satsning hittills i Sverige och väntas, när det är fullt utbyggt med sina 3 300 kvadratmeter, ge plats åt fler företag som efterfrågar access till molntjänster och en uppkopplad och säker bas för deras digitalisering.

STO6 är byggt i en separat fastighet i direkt anslutning till Interxions nuvarande datacenter-campus i Kista utanför Stockholm och lever upp till den av MSB definierade Skyddsklass 3. Totalt kommer Interxions campus ha över 10 000 kvm produktiv datacenteryta fördelat på de sex datahallarna.

Det är internationella företags efterfrågan på Stockholm som en gateway-marknad för att nå användare i så väl Norden som i Baltikum och Ryssland, tillsammans med en ökad lokal efterfrågan på uppkopplade högsäkerhetsdatacenter som ligger till grund för storsatsningen.

– Sverige rankas konsekvent bland världens tre bästa ekonomier för nätverksberedskap av World Economic Forum, och Stockholm är det mest fördelaktigt strategiska läget för att nå Nordeuropa, Ryssland och de baltiska staterna. Det är därför inte konstigt att vi ser en ökande internationell efterfrågan på att placera sig hos oss i Stockholm och distribuera sina tjänster härifrån. Vi ser dessutom en ökad efterfrågan från lokala företag med specifika krav på hög tillgänglighet och säkerhet, säger Peder Bank, Nordenchef på Interxion.

Interxions anläggningar i Stockholm har under de senaste åren blivit en av de högst uppkopplade och viktigaste knutpunkterna för utbyte av innehåll i Sverige och Norden.

Kunder som placerar sin kritiska infrastruktur hos Interxion i Stockholm, innefattande STO6, får direkt access till ledande globala molnleverantörer, samt tillgång till ett ekosystem av leverantörer av konnektivitet, plattformar och företag. Dessutom kan Interxion med Digital Realty nu erbjuda kunder en global plattform med unika expansionsmöjligheter till över 280 datacenter, 47 uppkopplade storstäder, 22 länder och mer än sex kontinenter.

Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr, som medverkade vid gårdagens invigning, kommenterar öppnandet av STO6:

–Stockholm har höga mål om att bli en smart och uppkopplad stad. För att nå dem krävs en uppkopplad infrastruktur som kan hantera all data och trafik på ett snabbt och säkert sätt. STO6 är den typ av datacenter som behövs för att möta framtidens digitala utmaningar vad gäller uppkoppling, men också miljömässigt eftersom spillvärmen från datacentret kommer användas till att värma upp stockholmarnas hem, kommenterar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Bidrar till den cirkulära ekonomin

Interxion arbetat aktivt med olika initiativ för att bidra till ett mer balanserat och hållbart samhälle. Interxion Sverige har sedan 2015 ett samarbete med Stockholm Exergi som innebär att man returnerar spillvärme till fjärrvärmenätet. Med STO6 tar Interxion ytterligare ett steg i satsningen genom en stor investering i egna värmepumpar – vilket innebär att Interxion Stockholm kan leverera ännu varmare vatten till fjärrvärmenätet och bidrar därmed till att värma ännu fler lägenheter med överskottsvärme från datacentret.

STO6 är designat enligt de senaste standarderna avseende energieffektivitet, och precis som i alla av Interxions datacenter i Europa används enbart 100 procent förnybar energi.

Välkommen till framtidens digitala värld, avslutar Peder Bank.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>