LEJE Fastigheter storsatsar på solceller med Save by Solar
Hem NYHETER LEJE Fastigheter storsatsar på solceller med Save by Solar

LEJE Fastigheter storsatsar på solceller med Save by Solar

Publicerat av: Redaktionen

LEJE Fastigheter bygger i samarbete med Save by Solar fem stora solcellsanläggningar under våren 2021.

LEJE Fastigheter storsatsar på solceller med Save by Solar

Befintlig solcellsanläggning i Haninge som har producerat el under två år

Anläggningarna kommer att täcka en yta om cirka 5 000 kvadratmeter tak och generera el motsvarande 30% av den totala elförbrukningen i fastigheterna – varje år lika mycket el som en elbil skulle behöva för att köra 72 varv runt jorden eller elförbrukningen hos 110 villor.

“För 2 år sedan byggde vi 2 stycken solcellsanläggningar ihop med Save by Solar. Det är jättekul för oss att nu kunna konstatera att vi uppnått den produktion och avkastning vi hoppats på med dessa anläggningar. Det gör att vi nu med trygga beslutsunderlag valt att skala upp vårt samarbete med avsikt att komplettera hela vårt befintliga bestånd samt all vår pågående nyproduktion med solceller. Vi är inne i en stark tillväxtresa och det är viktigt för oss och för våra hyresgäster att den sker på ett så hållbart sätt som möjligt.” – Säger Niklas Granström, Grundare LEJE Fastigheter

Sedan starten 2010 har Leje Fastigheter uppfört tolv stycken industrifastigheter som de själva äger och förvaltar. Det samlade fastighetsbeståndet ihop med pågående nyproduktion värderas idag till över 600 MSEK och målet är att nå 1 miljard inom de kommande åren. Energi- och miljöfrågor har alltid haft en självklar plats i vår strategi där vi förutom samarbetet med Save by Solar även alltid bygger med bergvärme, frikyla och en genomgående låg energiförbrukning. Lösningen ihop med solceller uppnår en mycket bra totalekonomi för fastigheterna och en god gärning för miljö och människan.

”Det är jättekul att vi har fått ett sådant här förnyat förtroende från LEJE. De första av de 5 solcellsanläggningarna började installeras nu i februari och hittills har allting flutit på väldigt bra. Målet är att alla anläggningar ska kunna tas i drift till sommaren och för att göra hela processen så trygg och enkel som möjligt för alla parter så kommer Save by Solar även att ansvara för kontinuerlig driftövervakning och regelbundna tillsynsbesök efter att anläggningarna är driftsatta.” – Säger Filip Enblom, Regionansvarig Mitt på Save by Solar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>