Hem Nyheter Loopia väljer EcoDataCenter för hållbara datacentertjänster

Loopia väljer EcoDataCenter för hållbara datacentertjänster

Publicerat av: Redaktionen

Loopia väljer EcoDataCenter för hållbara datacentertjänster 4

Loopia, som är en av de största aktörerna inom webbtjänster på den nordiska marknaden, arbetar aktivt för att öka hållbarheten utan att ge avkall på funktion och säkerhet.

Nu flyttar de över driften av sina system till EcoDataCenters anläggning i Falun, vilket innebär att tusentals företag och privatpersoner får klimatsmarta webbtjänster.

– Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att stödja Loopia i att fortsätta leverera högkvalitativa tjänster till sina kunder. Loopias breda kundbas ställer höga krav på driftsäkerhet och skalbarhet, vilket tillsammans med deras höga hållbarhetsmål passar oss otroligt bra, säger Magnus Angermund, CMO på EcoDataCenter.

EcoDataCenter lanserade världens första koldioxidpositiva datacenter 2018 och har ett brett utbud av tjänster som förenar säkerhet och flexibilitet med en nivå av hållbarhet ur flera aspekter. Anläggningen i Falun är byggd helt i trä och drivs till 100% av förnybar el. Den värme som alstras tas tillvara av kommunägda Falu Energi & Vatten och används där antingen direkt för uppvärmning eller som en viktig ingrediens i tillverkning av pellets. En helt unik lösning som gör datacentret klimatsmart på riktigt. Utöver detta har anläggningen en extremt hög fysisk och teknisk säkerhetsnivå.

– Vi är Sveriges största och snabbast växande företag inom domän- och hostingtjänster, därför är det viktigt att vi gör positiva förändringar. Vår storlek gör att vår chans att påverka är större än våra konkurrenters. Eftersom hållbarhet angår oss alla går vi nu i bräschen för att sätta en ny industristandard där målet är att hjälpa våra kunder till grönare IT, säger Hannah Johnsson Bittmann, Sverigechef på Loopia.Hållbar IT är ett område som hittills har stått längre ned på agendan för hållbarhetsarbete, trots att det haft stor inverkan på företagens totala klimatavtryck. Kraven ökar nu på företag att skapa en hållbar infrastruktur, där IT är en viktig del. Trenden välkomnas av EcoDataCenter.– Vi har kapacitet att möta Loopias höga krav på säkerhet, hållbarhet och tillgänglighet. Detta är ett stort steg för Loopia och vi hoppas att fler företag följer deras goda exempel och klimatsäkrar sina IT-baserade tjänster, säger Dan Andersson, driftsansvarig för EcoDataCenters anläggning i Falun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>