Människor föreställer sig framtidens smarta hem
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Människor föreställer sig framtidens smarta hem

Människor föreställer sig framtidens smarta hem

Publicerat av: Redaktionen

Framtidens smarta hem är byggt med hållbarhetsaspekter i centrum.

Detta enligt en ny global rapport från Electrolux där 14 000 unga människor världen runt har delat sina tankar om framtiden.

Undersökningen visar att smarta funktioner och gadgets är mindre viktigt men att framtidens smarta hem producerar sin egen el, återanvänder vatten genom hushållet och förser de boende med råd för ett mer hälsosamt och hållbart sätt att leva.

Som ett led i att förverkliga Electrolux vision och ambitiösa 2030-mål för ett bättre och mer hållbart liv runt om i världen, har företaget genomfört en stor studie där unga människor fått ge sin syn på framtiden när det kommer till hållbarhet och vårt sätt att leva. Studien visar att unga ser utbildning om hållbarhetsfrågor (73%) och gröna innovationer (69%) som den viktigaste lösningen för att ställa om till ett hållbart samhälle. Deras vision för det smarta hemmet fokuserar på hållbarhetsaspekter, då den viktigaste funktionen unga vill ha från sitt framtida smarta hem är förmågan att kunna producera sin egen gröna el (47%), filtrera och återanvända vatten (45%), minimera energianvändningen från samtliga hushållsapparater (44%) och ett automatiskt återvinningssystem (40%).

Människor föreställer sig framtidens smarta hemSmarta funktioner och gadgets, skräddarsydda för de egna behoven, såsom att connecta samtliga hushållsapparater (22%), digital övervakning av hemmet (25%), automatisk rengöring (27%) och automatisk belysning inomhus och utomhus (27%) ses som mindre viktiga.

För att kunna möta behoven från framtida generationer behöver det smarta hemmet vara byggt kring hållbarhetsaspekter, snarare än bara coola features och gadgets. Det är tydligt att denna generations fokus på hållbarhet är högst närvarande när de tänker på framtidens sätt att leva”, säger Tove Chevalley, Head of Electrolux Innovation Hub.

När det kommer till ungas syn på välbefinnande i sitt framtida hem, ser de smarta system främst som ett verktyg som kan bidra med råd och stöd i vardagen. De vill att det ska kunna ge hälsoråd (36%), träningsprogram (34%) och kostråd (33%) samt ge riktlinjer och rekommendationer för en hållbar livsstil (32%). De ser även att det kommer ha en roll i att skydda hemmet från yttre föroreningar (35%).

Baserat på resultaten i rapporten har Electrolux bjudit in unga människor att samarbete med företagets innovationshub, bestående av ettt research- och designteam samt inflytelserika change-makers, med målet att skapa hållbar förändring och utforska möjliga lösningar för “better living”. Insikter från undersökningen och sessioner med change-makerteamet kommer sedan användas av Electrolux i arbetet mot att skapa nya innovationer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>