Nu öppnar nomineringen till Children’s Climate Prize 2020
Hem OPINION Nu öppnar nomineringen till Children’s Climate Prize 2020

Nu öppnar nomineringen till Children’s Climate Prize 2020

Publicerat av: Redaktionen

Nu öppnar nomineringen till Children’s Climate Prize 2020

Årets nomineringsperiod är igång och allt från projekt och initiativ till klimatsmarta uppfinningar och manicker kan nomineras. 

– Hopp och framtidstro har aldrig varit viktigare än just nu, säger jury ordf. Johan Kuylenstierna med anledning av rådande världsläge i och med nya Coronaviruset.

Children’s Climate Prize söker nu efter innovativa och banbrytande idéer och lösningar som driver och underlättar hållbar utveckling. Målet är att stötta unga världen över med ambition att driva opinion, teknisk utveckling och innovation inom miljö och klimat. Children’s Climate Prize uppmuntrar och uppskattar initiativ som korsar flera områden och verkar gränsöverskridande. Individer, en grupp eller organisation kan nominera sig själva eller bli nominerad av någon annan. Priset är internationellt så nomineringar från hela världen tas emot.

– I det läget som världen befinner sig just nu så kan det framstå som ovidkommande med ett klimatpris, men jag skulle tvärtom säga att framåtblick, kreativitet och hållbara lösningar aldrig varit viktigare. Därför känns det väldigt meningsfullt att öppna upp årets nomineringsperiod, säger juryns ordförande Johan Kuylenstierna.

Mellan maj och september är nomineringen öppen och bidrag anmäls i ett formulär på Children’s Climate Prize hemsida.

Priset riktar sig till ungdomar 12–17 år, som gjort extraordinära insatser för klimat och miljö. Det instiftades 2016 för att lyfta barn och ungas perspektiv i klimatfrågan, med insikten att det är barnens värld som står på spel. Children’s Climate Prize är initierat av det svenska förnybara elbolaget Telge Energi och det är de, i partnerskap med det världsledande luftreningsföretaget Blueair, som står bakom priset. Vinnarna hyllas i november varje år då de tar emot diplom, medalj och prissumma på 100 000 SEK för att fortsatt utveckla sina projekt. Sedan 2020 är det Children’s Climate Foundation som hanterar prispengarna.

Tidigare vinnare av Children’s Climate Prize:

2019
Priskategori: Clean Air Prize
Nav and Vihaan Agarwal, 12 och 15 år
New Delhi, Indien

2019
Shreya Ramachandran, 16 år
Fremont, USA

2018
José Adolfo, 13 år
Arequipa, Peru

2017
Edgar Edmund, 17 år
Arusha, Tanzania

2016
Xiuhtezcatl Martinez, 16 år
Colorado, USA

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>