Orkla rankas som ett av världens mest hållbara bolag
Hem NYHETER Orkla rankas som ett av världens mest hållbara bolag

Orkla rankas som ett av världens mest hållbara bolag

Publicerat av: Redaktionen

Orkla rankas som ett av världens mest hållbara bolag

Den 25 januari presenterades Corporate Knights Global 100, en ranking över världens 100 mest hållbara företag, vid World Economic Forum. Orkla är ett av bolagen på listan.

– Vi är stolta och glada över att Orkla placerar sig på Corporate Knights Global 100-listan. Vi har stora ambitioner för vårt hållbarhetsarbete och gläds åt detta erkännande som visar att vårt långsiktiga arbete ger resultat, säger Jaan Ivar Semlitsch, koncernchef för Orkla.

Rankingen bygger på en analys av totalt 8 080 företag. Orkla placerar sig på plats 81 på årets lista. Bland svenska bolag som listas på rankingen finns Essity AB på plats 63 och och Ericsson på plats 89.

Orkla har ett brett och strategiskt hållbarhetsarbete med mål som är verifierade för att ligga i linje med 1,5-gradersmålet. Orkla arbetar med att minska klimatavtrycket i hela vår värdekedja och fokuserar särskilt på mer miljövänliga förpackningar, växtbaserade livsmedel och att ge konsumenter tydlig information för att kunna göra klimatsmarta val. Till år 2025 vill vi dessutom halvera svinnet i vår produktion och reducera vår energi- och vattenanvändning med 30 procent.

Om Corporate Knights 2021 Global 100 ranking:

  • Corporate Knights är ett kanadensiskt analysföretag och mediehus. Företaget står bakom affärsmagasinet Corporate Knights och betygsätter finansiella produkter och bolag mot bakgrund av hållbarhetsaspekter.
  • Listan över Corporate Knights Global 100 tillkännagavs under World Economic Forum den 25 januari 2021.
  • Rankningen baseras på en analys av 8 080 företag baserat på 24 kvantitativa indikatorer (KPI).
  • För fullständiga resultat, se: https://www.corporateknights.com/channels/leadership/2021-global-100-ranking-16115328/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>