Hem NYHETER Smekab Citylife Hållbarhetsredovisning 2019

Smekab Citylife Hållbarhetsredovisning 2019

Publicerat av: Redaktionen

Smekab Citylife Hållbarhetsredovisning 2019 3

I år presenterar Smekab Citylife sin tredje hållbarhetsrapport.

Vi är stolta över att visa upp resultaten av vårt hållbarhetsarbete som sedan många år har högsta fokus i vår dagliga verksamhet. Genom våra beslut, stora som små, kan vi göra skillnad.

Hållbarhet har sedan en tid fått en ny innebörd. Globalt har vi drabbats av en pandemi i en grad som ingen av oss tidigare har erfarenhet av. Länder, samhällen, offentliga och privata verksamheter, ner till den enskilda människan är påverkad av detta virus. Osäkerheten är stor och det kommer att behöva gå lång tid innan vi får överblick över vilka effekter och konsekvenser denna sjukdom skapar.

Även denna typ av påverkan på vårt samhälle omfattas i högsta grad av tanken kring hållbarhet. Samhällsstrukturer, offentliga verksamheter som sjukvård, äldrevård och skola, livsmedelsförsörjning och även vi som företag måsta hitta vägar som gör att vi klarar av denna typ av belastning. Eller som Gro Harlem Brundtland sa: ”Hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.”

Även för oss på Smekab Citylife är situationen ny. Till dagsdatum har vi drabbats i väldigt liten omfattning men vi gör vad vi kan för att minska risken för att föra smittan vidare, internt men även externt mot våra kunder och leverantörer.

I år presenterar Smekab Citylife sin tredje hållbarhetsrapport. Vi är stolta över att visa upp våra resultat i vårt hållbarhetsarbete, ett arbete som sedan många år har högsta fokus och vi arbetar med dessa frågor varje dag. Det kan till exempel vara i vårt ständiga arbete med att begränsa antalet kemikalier eller vårt arbete med att styra vår sponsring till verksamheter som faktiskt gynnar ungdomar och integration eller våra bisamhällen som hjälper till med pollinationen i vårt närområde.

Under 2019 tog vi beslut om att påbörja arbetet med att Svanenmärka våra produkter. Det är en markering som säkerställer produktens funktion, produktens innehåll men även processen för att tillverka vår breda produktportfölj. De första produkterna är granskade och klara och vi kommer nu att löpande föra in nya produkter i Svanen-systemet.

Genom våra beslut gör vi skillnad. Alla frågor, stora som små, är lika viktiga och driver oss ständigt framåt. Allt för att vi långsiktigt ska fortsätta att vara ett hälsosamt företag, för våra ägare, för våra medarbetare, för våra leverantörer och för våra kunder. Vi vill att det ska kännas ”rätt” att arbeta med oss!

Vår hållbarhetsredovisning är inspirerad av den globala standarden GRI (Global Reporting Initiative) och avser kalenderåret 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>