Hem Miljö ViMove for Climate överträffar alla förväntningar: 64 419 träd ska planteras för positiv klimatpåverkan

ViMove for Climate överträffar alla förväntningar: 64 419 träd ska planteras för positiv klimatpåverkan

Publicerat av: Redaktionen

ViMove for Climate överträffar alla förväntningar: 64 419 träd ska planteras för positiv klimatpåverkan 4

Medarbetare och partners till familjeägda Viessmann har gett ett extraordinärt bidrag till miljön i form av projektet ViMove for Climate. Deltagarna cyklade, joggade och gick 132 853 kilometer under kampanjperioden som varade i två veckor. För varje kilometer till fots och för varje tre kilometer på cykel ska Viessmann donera ett planterat träd, som i sin tur kommer att absorbera stora mängder CO2 under sin livslängd och omvandla det till livsviktigt syre.

”Jag är oerhört stolt över våra familjemedlemmar på Viessmann och våra partners, som bidragit till framtida generationer över hela världen.” säger VD Max Viessmann, glad över kampanjens enorma framgång. Över 64 000 donerade träd överträffade långt det mål som ledningen på Viessmann själv satt vid kampanjens början; 50 000 stycken. Detta är en stark signal, särskilt i Corona-pandemins utmanande tider. ”Tillsammans kan vi alla bidra till att skapa förutsättningar för att leva för kommande generationer.” tillade Max Viessmann. Han har själv bidragit med 154 träd till ViMove for Climate under projektperioden.

Över 3 500 medarbetare i Viessmann-familjen i 32 länder över hela världen deltog i kampanjen och publicerade sitt bidrag i form av foton och skärmdumpar från fitness-appar. Feedbacken var överväldigande och genomgående positiv. Andrej Jautze, verkställande direktör för Viessmann i Kina: ”Mina kollegor och jag gick ihop för att plantera så många träd som möjligt med de kilometer vi samlat in. Utöver det satte vi upp vår egen kinesiska projektsida för våra kunder, med resultatet att otroligt många kunder har involverats i projektet.”

Esbjörn Lundqvist, VD för Viessmann Sverige, tillade: ”Från dag ett var ViMove en stående utmaning för oss. Vi uppmanade varandra att tävla internt om vem som kunde bidra med flest träd – och det är fantastiskt roligt att se det slutgiltiga resultatet.”

ViMove for Climate överträffar alla förväntningar: 64 419 träd ska planteras för positiv klimatpåverkan 5

Idrottare i vintersport som sponsras av Viessmann deltog också med stort engagemang. ”När det gäller miljön räknas varje litet bidrag och alla kan vara med på sitt sätt. Vi räknar sträckan, och även om man kan behöva ta en paus mitt i så räknas varje steg. Det är det fina med det.” säger skidhopparen Richard Freitag, som tillsammans med andra Viessmann-idrottare bidrog med 1279 kilometer.

Chief Sales & Marketing Officer Thomas Heim, som initierade och organiserade projektet med sitt team sade: ”Vi skulle vara mycket nöjda om vi kunde lägga till ytterligare några tiotusentals kilometer under de sista två veckorna av juli. Naturligtvis uppmanas alla tidigare deltagare att cykla eller springa in fler kilometer mellan den 18 juli och 2 augusti 2020. Men innan de sätter igång den här gången ska vi se till att de också får med sig sina familjer, vänner och bekanta.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>