Volkswagen presenterar eldrivna SUV-coupén ID.5 GTX på IAA
Hem Miljö Volkswagen presenterar eldrivna SUV-coupén ID.5 GTX på IAA

Volkswagen presenterar eldrivna SUV-coupén ID.5 GTX på IAA

Publicerat av: Redaktionen

Lika elegant som en coupé, lika kraftfull som en SUV – och helt eldriven: ID.5 GTX får sin internationella utställningsdebut på bilsalongen IAA Mobility i München den 7-12 september.

Detta sker som en kamouflagefärgad prototyp nära serietillverkning. ID.5 GTX är fyrhjulsdriven med dubbla elmotorer och har en räckvidd på upp till 497 km.

ID.5 GTX är baserad på elbilsplattformen Modular Electric Drive Matrix (MEB) och är den första eldrivna SUV-coupén från Volkswagen. Med sina svepande linjer är ID.5 GTX elegant och sportig. Korta överhäng och stora hjul framhäver dess kraftfulla karaktär.

ID.5 GTX är helt uppkopplad, kan ta emot uppdateringar över nätet, så kallad ”Over-The-Air”, och är utrustad med Car2X-teknik.

Modern sportighet

Beteckningen GTX injicerar ny, modern sportighet i Volkswagens utbud av elbilar och följer märkets framgångsrika tradition med GTI, GTD och GTE-modeller. Bokstavskombinationen GT står sedan länge för renodlad körglädje, och tillägget X bildar nu en länk till morgondagens mobilitet.

Det finns en elmotor på både fram- och bakaxeln. Fyrhjulsdriften med dubbla elmotorer svarar för en idealisk balans mellan maximal effektivitet, kraftfull prestanda, stark dragkraft och sportig körupplevelse.

Det stora litiumjonbatteriet mellan axlarna möjliggör en räckvidd på upp till 497 km (beräknat WLTP-värde för ID.5 GTX med batterikapaciteten 77 kWh netto).

Uttrycksfull front, eleganta karosslinjer

I den utrycksfulla fronten är IQ.Light LED matrix-strålkastarna, som genererar ett intelligent kontrollerat helljus, speciellt iögonfallande. Ljusslingan som avsmalnar mot VW-emblemet har kombinerats med tre upplysta element i bikakemönster på både förar- och passagerarsidan. De kompletterar halvljusets signatur och förmedlar den sportiga karaktären även när den står still.

De platta sluttande A-stolparna placerade nära fronten ger taklinjen ett elegant flöde – den sträcker sig lågt över karossen och smalnar ut i en integrerad bakspoiler.

Baktill framhäver horisontella linjer bilens bredd, med ljusrampen som lockar mest uppmärksamhet. LED-bakljusen med 3D-design kompletterar den exklusiva känslan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>