Solid Vind & Sol säkrar framtidens energi med nytt PPA-avtal
Hem ENERGI Solid Vind & Sol säkrar framtidens energi med nytt PPA-avtal

Solid Vind & Sol säkrar framtidens energi med nytt PPA-avtal

Publicerat av: Redaktionen

Solid Vind & Sol, en ledande aktör inom förnybar energi, har stolt tillkännagett undertecknandet av ett 10-årigt avtal om elinköp (PPA) för sin solpark i Smedjebacken som ägs tillsammans med Opportun Capital Partners AB.

Detta banbrytande avtal har ingåtts med ett svenskt börsnoterat bolag och markerar ett viktigt steg framåt i strävan efter en hållbar framtid med lokalt producerad grön energi.

PPA avtalet har tecknats via PPA plattformen Köpsolel.se

Genom detta avtal kommer Solid Vind & Sol att leverera stabilt och miljövänligt producerad solenergi, vilket bidrar till att minska koldioxidavtrycket och främja gröna energilösningar. Avtalet understryker företagets engagemang för innovation och hållbarhet, samt dess förmåga att skapa anpassade lösningar som möter de specifika behoven hos stora energikonsumenter.

Detta PPA-avtal är inte bara en affärstransaktion, det är ett partnerskap för framtiden. Genom att samarbeta med ledande svenska företag kan vi tillsammans accelerera övergången till en renare energimodell och skapa en hållbarare värld för kommande generationer, säger Thomas Ekelöf, VD på Solid Vind & Sol.

Det är med stor stolthet vi ser Solid Vind & Sol ta detta steg mot en mer hållbar energiframtid genom detta partnerskap och det 10-åriga elinköpsavtalet för solparken i Smedjebacken. Samarbetet med Opportun Capital Partners AB visar på företagets starka engagemang för att driva på utvecklingen inom förnybar energi och skapa verkliga förändringar. Genom att investera i och stödja initiativ som detta, som bidrar till att minska koldioxidavtrycket och främja gröna energilösningar, säger David Alvarez, Co-Founder & COO på Opportun Capital Partners.

Solid Vind & Sol säkrar framtidens energi med nytt PPA-avtal

Solid Vind & Sol och Opportun Capital Partners fast beslutna att fortsätta leda vägen för förnybar energi i Sverige genom att utveckla och implementera lösningar som inte bara skyddar vår planet utan också erbjuder ekonomiska fördelar för våra kunder. Detta avtal bekräftar vårt engagemang och vår förmåga att vara en pålitlig partner i strävan efter en grönare framtid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>