Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

eCarExpo till Friends Arena med provkörningseldorado

2020-02-07 - 2020-02-09

eCarExpo till Friends Arena med provkörningseldorado

Nordens största elbilsevent kommer till Friends Arena i Stockholm den 7-9 februari 2020. Den elbilsintresserade konsumenten får ett unikt tillfälle att kunna provköra och jämföra marknadens nya laddbara bilar inomhus på en 600 meter lång väg under arenan. Här samlas också utställare av elcyklar och -skotrar liksom aktörer inom laddteknik och energi som bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Suget efter elbilar och laddbara fordon ökar starkt i Sverige, tillväxten i mars var 55% och mer än 2000 el- och laddbara bilar säljs varje månad. Enligt branschorganisationen Power Circles prognos kommer 2,5 miljoner laddbara fordon att rulla på Sveriges vägar 2030. I dag finns det 82 000 laddbara bilar i Sverige.

– Nu utmanas laddhybriderna av rena elbilar. Antalet nya elbilsmodeller på marknaden ökar kraftigt och efterfrågan är så stor att det kan vara uppåt ett års väntetid. Problemet är också att handlarna inte har några bilar kvar för provkörning, förklarar mässchefen för eCarExpo, Gunnar Dackevall.

Därför är eCarExpo på Friends Arena konsumentens bästa och kanske enda möjlighet att få en samlad överblick med information om elfordon och laddteknik och samtidigt få chansen att provköra de flesta av marknadens nya elbilar. Den tysta och kraftfulla elmotorn är en sensationell känsla att köra och under Friends Arena löper en 600 meter lång tvåfilig väg där alla besökare unikt nog får möjlighet att testa marknadens ledande laddbara bilmodeller i värmen – mitt under vinterkylan..

På mässans 10000 kvadratmeter finns också en 150 meter lång provkörningsbana för eldrivna cyklar och skotrar och marknadens företag inom laddteknik och energi.

– Vi är naturligtvis glada och stolta över att Friends Arena får stå värd för, och bjuda in många att se framtidens bilism under eCarExpo, säger Marie Lindqvist VD Stockholm Live, som driver Friends Arena.

I höst arrangeras också den fjärde upplagan av Nordens ledande elbilsutställning eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg, den 28 november till 1 december. Förra årets utställning blev en stor succé med nära 10000 besökare och flera världspremiärer för el- och laddbilar. 2019 växer mässan ytterligare och i februari 2020 landar eCarExpo i Stockholm på Friends Arena.

– eCarExpo på Friends Arena blir en ren konsumentmässa öppen från fredag till lördag, ett verkligt eldorado för konsumenter som törstar efter information om vilken typ av laddbar bil de ska köpa, berättar Gunnar Dackevall.

För mer information och ackreditering, kontakta:

Presschef Lars-Ola Nordqvist, 070-689 1120, lars-ola.nordqvist@nowa.se, https://www.ecarexpo.se

Fakta om eCarExpo:

eCarExpo är Nordens ledande mässa om laddbara bilar och laddning för elbilar. Den arrangeras i Svenska Mässan i Göteborg 28 november – 1 december 2019 och på Friends Arena 7-9 februari 2020. Det är en mötesplats, framtidsmässa och provkörningsarena för elbilar, elcyklar, samt med produkter och tjänster för elbilsladdning. Mässan vill visa att elbilen är en lika lustfylld upplevelse för bilägare och bilentusiaster, som att den förbättrar miljön och våra beteenden för en hållbar värld. Arrangör är PT Umbrella som också arrangerar Gran Turismo Expo och Samlarbilsmässan, i samarbete med Svenska Mässan, Friends Arena, BilSweden och PowerCircle.

Detaljer

Start:
2020-02-07
Slutar:
2020-02-09
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://www.ecarexpo.se

Arrangör

eCarExpo
Telefon
070-689 1120
E-post
lars-ola.nordqvist@nowa.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Friends Arena
Råsta Strandväg 1
Solna, 169 56
+ Google Map

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>