Framtiden är här: Skogsmaskiner som kör av sig själva
Hem TEKNIK Framtiden är här: Skogsmaskiner som kör av sig själva

Framtiden är här: Skogsmaskiner som kör av sig själva

Publicerat av: Redaktionen

I den tysta svenska skogen håller en teknikrevolution på att ta form.

Skogforsk, ledande inom skogsforskning, är i framkant av utvecklingen med 5G-teknik för självkörande fordon i tuff terräng.

Tidigare har Skogforsk utfört tester med privata 5G nät, men nu har tester inletts med även det publika 5G-näten med bra resultat.

Skogforsk tar därmed ytterligare steg framåt med en ny era inom skogsbruket där effektivitet och hållbarhet går hand i hand.

Framtidens skogsbruk: 5G och självkörande maskiner

5G-teknikens inträde i skogsbruket är inte bara en teknisk framgång utan också en milstolpe för branschens hållbarhetsarbete. Fjärrstyrning av skogsmaskiner via 5G möjliggör högre precision och effektivitet, samtidigt som det bidrar till en säkrare och mer ergonomisk arbetsmiljö för förarna. Föraren behöver inte sitta i hytten på maskinen, utan kan flytta in i en bekväm kontorsmiljö.

Induos lösningar ansluter skogen till framtiden

Induos industriroutrar för 5G är nyckeln till att ansluta dessa självkörande maskiner till internet via mobilnäten. Dessa lösningar är inte bara tekniskt avancerade utan också anpassade för att uppfylla de strikta kraven i skogsmiljön. Genom ny teknik tas ett stort kliv mot att modernisera skogsbruket och samtidigt förbättra arbetsförhållandena.

Tidigare har Skogforsk testat med ett privat 5G-nät från Telenor, men tar nu steget över till det publika 5G-nätet där maskinen visat sig fungera alldeles utmärkt.

Ett hållbart steg framåt med 5G

Framtiden är här: Skogsmaskiner som kör av sig själva-Den här tekniken markerar början på en ny era där traditionellt skogsbruk och modern teknologi förenas. Det är en vinst för både miljön och företagen inom branschen, där 5G-teknologin inte bara ökar effektiviteten utan också bidrar till en hållbar framtid, säger Ulf Seijmer, Chief Innovation Officer vid Induo.

Skogforsks 5G-satsning är ett lysande exempel på hur teknisk innovation kan driva en hel bransch framåt, med både miljömässiga och ekonomiska fördelar.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>