Grattis Årets Branschsamarbete 2023 – Bankinitiativet Hållbar byggbransch
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Grattis Årets Branschsamarbete 2023 – Bankinitiativet Hållbar byggbransch

Grattis Årets Branschsamarbete 2023 – Bankinitiativet Hållbar byggbransch

Publicerat av: Redaktionen

GarBo utser årligen Årets Branschsamarbete – en utmärkelse som delas ut till aktörer som tillsammans arbetar för att tillföra något nytt och extra till branschen.

Årets Branschsamarbete 2023 går till Bankinitiativet Hållbar byggbransch.

Initiativet har samlat sex framstående branscher och tillsammans med bygg- och fastighetssektorn infört bankgemensamma särskilda villkor för att bidra till sund konkurrens och för att motverka missförhållanden i byggbranschen.
Motivering till vinsten:

För att främja hållbarhet och ansvarsfullhet inom byggbranschen har detta samarbete utvecklat banbrytande riktlinjer för högre krav på kontroll och ansvar genom hela entreprenörsledet. Genom att samla sex framstående banker har man infört bankgemensamma särskilda villkor och krav på kontrollsystem. Det bidrar inte bara till en sundare konkurrens, utan visar också på en innovativ och samhällsmedveten strategi för att adressera långvariga problem som skattefusk och kriminalitet inom byggindustrin. En betydelsefull milstolpe mot en mer transparent, effektiv och hållbar byggbransch.

Grattis Årets Branschsamarbete 2023 – Bankinitiativet Hållbar byggbransch

Roger H Germer, verksamhetsledare för Hållbar byggbransch, tar emot pris för Årets Branschsamarbete 2023

– Vi är glada och stolta att GarBo uppmärksammar det arbete vi gjort tillsammans i bankerna, säger Roger Germer, verksamhetsledare på Bankinfrastruktur Hållbar byggbransch. Vi fortsätter vår goda samverkan med branschorganisationerna i fastighets- och byggsektorn för att fortsatt utveckla metoder och krav för främjandet av en mer hållbar byggbransch. Dessutom vill vi bredda verksamheten genom att fler finansiärer till byggsektorn ansluter sig.

Priset delades ut på den årliga GarBo-dagen, som ägde rum den 21 mars 2024 på Brygghuset i Stockholm. Eventet gick även att följa digitalt.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>