Air France matchar alla frivilliga SAF bidrag i sommar.  
Hem MILJÖ Air France matchar alla frivilliga SAF bidrag i sommar

Air France matchar alla frivilliga SAF bidrag i sommar

Publicerat av: Redaktionen

Air France meddelar att man under sommaren dubblar alla köp av Sustainable Aviation Fuel, SAF, under tiden som världens största idrottstävling går av stapeln i Frankrike.

Erbjudandet är redan tillgängligt och appliceras automatiskt på alla resor till Frankrike mellan 18 juli och 9 september 2024.

Dvs om en resenär bidrar med 200 kr så matchas den summan av Air France.

“Sedan 2022 erbjuder vi alla våra kunder att lägga till SAF, Sustainable Aviation Fuel, på biljetten vilket kan göras både online och via appen. SAF är en av de viktigaste åtgärderna för att reducera utsläppen från flyget. Något vi gärna vill uppmärksamma våra kunder på genom denna dubblering samtidigt som vi hoppas att det stimulerar fler att ta steget att lägga till SAF. Varje krona kommer att investeras i köp av SAF, säger Maria Hagelberg, ansvarig för hållbarhetsfrågor för Air France and KLM North Europe.

Air France matchar alla frivilliga SAF bidrag i sommar.  

Under 2023 och för andra året i rad har Air France-KLM gruppen varit den största användaren av SAF globalt. Gruppen använde totalt 16% av all tillgänglig SAF, vilket var nästan dubbelt så mycket jämfört med 2022. Det innebar en total inblandning kring 1% jämfört med ca 0.6% 2022.

Vårt mål är att minska CO₂ utsläppen med 30% per passagerarkilometer till år 2030 jämfört med 2019. År 2030 är målet att flyga på totalt 10% SAF, samma år som EU-mandatet ligger på 6%.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>