Boliden installerar privat 5G nät från Radtonics för autonoma transporter
Hem TRANSPORT Boliden installerar privat 5G nät från Radtonics för autonoma transporter

Boliden installerar privat 5G nät från Radtonics för autonoma transporter

Publicerat av: Redaktionen

Gruvföretaget Boliden har ingått ett avtal med utmanaren inom 5G för företagsmarknaden, Radtonics, gällande etablering av ett privat industriellt 5G nät.

Avtalet gäller Bolidens gruva i Garpenberg som är en av världens mest moderna gruvor.

Det privata 5G nätet kommer bland annat få en viktig roll som kommunikationskanal i ett projekt för autonoma transporter som inletts vid gruvan.

Projektet syftar till att utveckla ny teknik inom autonoma transporter.

Boliden arbetar strategiskt med att använda modern teknik som automatiserar processer, ökar driftsäkerheten och lägger grund för en långsiktigt hållbar gruvdrift. Genom att införa Radtonics industriella 5G nät adderar bolaget en viktig komponent till den strategin.

Boliden valde Radtonics efter en upphandling där flera olika 4G och 5G alternativ utvärderades. I slutänden var det Radtonics lösning för privata industriella 5G nätverk som bäst motsvarade Bolidens högt ställda krav.

Med Radtonics lösning får Boliden Garpenberg ett helt eget privat nät som är både smidigt och flexibelt att införa. Ett privat 5G nät ger bättre insyn i nätverket och underlättar övervakning och dataanvändning.

Radtonics är ett svenskt företag med globala ambitioner som har utvecklat en unik lösning för privata industriella nätverk för 5G. Genom sin teknologi utvecklar och bygger de högkvalitativa industriella nätverk på ett enkelt, automatiserat och kostnadseffektivt sätt. I och med avtalet med Boliden tar bolaget ytterligare ett viktigt strategiskt steg i sin expansion.

Boliden installerar privat 5G nät från Radtonics för autonoma transporter

– Att Boliden väljer Radtonics som industriell 5G partner i detta strategiskt viktiga projekt är en bekräftelse på att vår teknik och kunskap motsvarar industrins krav på robusthet, driftsäkerhet och innovation. Vi är givetvis mycket stolta och ser fram emot ett bra samarbete med Boliden, säger Patric Lind, vd och medgrundare av Radtonics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>