I systemet ingår solceller, batterilagringssystem, elbilsladdning och trygghetsavtalet Ecocare. Elförbrukningen justeras automatiskt med hjälp av AI.
Hem ENERGI Ecokraft lanserar AI-optimerad solcellslösning för hemmabruk

Ecokraft lanserar AI-optimerad solcellslösning för hemmabruk

Publicerat av: Redaktionen

Solcellsbolaget Ecokraft lanserar Ecosystem Home, en komplett samling lösningar som optimerar energiförbrukningen i hemmet.

I systemet ingår solceller, batterilagringssystem, elbilsladdning och trygghetsavtalet Ecocare. Elförbrukningen justeras automatiskt med hjälp av AI.

– Via systemets AI-lösning justeras förbrukningen utifrån olika data och hur man normalt använder sin el, säger Johan Nyblom, VD på Ecokraft

Ecokraft erbjuder solceller för egen elproduktion sedan 2008. Företaget projekterar och installerar kompletta solcellssystem för villa, lantbruk och företag och jobbar med europeiska, marknadsledande leverantörer.

I Ecosystem home har man skapat en paketlösning för hemmabruk som optimerar energianvändningen.

”Överskottselen som genereras under dagen kan lagras för användning under nattetid eller molniga dagar vilket minskar beroendet av externa energikällor, samtidigt som våra kunder kan vara kopplade mot stödtjänster och få betalt för sin el”,  säger vd Johan Nyblom i ett pressmeddelande.I systemet ingår solceller, batterilagringssystem, elbilsladdning och trygghetsavtalet Ecocare. Elförbrukningen justeras automatiskt med hjälp av AI.

Smart energioptimering  

Batterilagringssystemet ser till att energin som används i hemmet blir så billig som möjligt och minskar beroendet av externa energikällor. I samma enhet finns även inbyggd elbilsladdning med två olika uttag.

Skalbarhet och framtidssäkring

Systemet är designat för att kunna utökas eller minskas om kundens behov förändras. Det går också att byta ut enheterna för att kunna uppgradera tekniken i takt med utvecklingen.

”När man investerar i Ecosystem Home idag får man det allra senaste på marknaden, men eftersom teknikutvecklingen i solenergibranschen går så fort vill vi kunna erbjuda våra kunder möjligheten att uppgradera”.

Förutom energilösningar ingår även trygghetsavtalet Ecocare, med prioriterad support, övervakning och proaktiv felavhjälpning som säkerställer att systemet presterar så bra som möjligt så länge som möjligt.

Ecokraft har sedan starten 2008 gjort över 8000 solcellsinstallationer och hjälpt privatpersoner, företag och lantbruk att bli mer självförsörjande med egen elproduktion. Företaget tillhandahåller även elbilsladdning och energilagring via partners. Mission är att driva omställningen till ett långsiktigt hållbart liv och att vara Sveriges tryggaste solcellsleverantör.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>