Eaton lanserar ny UPS-lösning för datacenter
Hem ENERGI En ny UPS-lösning för datacenter lanserar Eaton

En ny UPS-lösning för datacenter lanserar Eaton

Publicerat av: Redaktionen

Eatons senaste lösning för avbrottsfri kraftförsörjning (UPS), Eaton 9395X, ska göra det enklare för datacenter att minska sina koldioxidutsläpp.

Eaton lanserar ny UPS-lösning för datacenterUPS:en passar för hyperscale- och colocation-datacenter och tar mindre plats än liknande UPS-modeller.

Energihanteringsföretaget Eaton lanserar sin senaste UPS-lösning, Eaton 9395X. Den nya UPS:en tar upp till 30 procent mindre yta jämfört med liknande UPS-modeller, vilket är fördelaktigt för befintliga datacenter som behöver öka sin kapacitet. Tack vare sin kiselkarbidomriktare är 9395X energieffektiv och underlättar minskning av koldioxidutsläpp från datacenter, eftersom den kräver mindre elektricitet.

Eaton 9395X är utformad för en stark motståndskraft och bygger vidare på de robusta egenskaperna hos Power Xpert 9395P UPS. Den har en hög effekttäthet med maximal märkeffekt på upp till 1 700 kVA för närvarande, som kommer att utökas nästa år. UPS:en är utrustad med Eatons EnergyAware-teknik, en nätinteraktiv funktion som gör det möjligt för datacenteroperatörer att sälja flexibilitetstjänster till elnätet. På så vis kan operatörer sänka sin totala ägandekostnad (TCO) för UPS:en samtidigt som de bidrar till att balansera det förnybara elnätet.

– Vi designade omriktare baserade på kiselkarbid i Eaton 9395X, vilket gör att verkningsgraden är 97,5 procent i dubbelkonverteringsläge. Att den kräver 30 procent mindre kylning och plats jämfört med liknande modeller innebär också att denna UPS lämnar mer utrymme för IT-utrustning som genererar intäkter. Den sparar också utrymme och har lägre installationskostnader då den inte kräver något bakre utrymme och har utblås uppåt, säger Marcelo Pizzato, affärsutvecklingschef för datacenter i Norden på Eaton.

Färdiga moduler, förenklad installation och självkonfigurerade kraftmoduler gör det enkelt att driftsätta Eaton 9395X. Stora system kan konfigureras med ett klick, och med inbyggda självövervakningssystem minskar behovet av schemalagda underhållskontroller. Den patenterade HotSync-tekniken för lastdelning ökar tillförlitligheten och eliminerar risken för systemkritiska felpunkter. Den garanterar säker och tillförlitlig drift genom att synkronisera parallella kraftmoduler och UPS:er utan behov av kommunikationslänk eller synkroniseringssignaler.

Eaton 9395X UPS kommer med en full livscykelanalys och ett eco-pass för att visa dess miljöpåverkan genom hela leveranskedjan och fram tills dess att den upphör att fungera. Den kan därför enkelt inkluderas i beräkningar för koldioxidutsläpp på anläggningsnivå.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>