IFS och PwC i partnerskap om lösning för hållbarhetsrapportering
Hem HÅLLBAR UTVECKLING PwC och IFS i partnerskap om lösning för hållbarhetsrapportering

PwC och IFS i partnerskap om lösning för hållbarhetsrapportering

Publicerat av: Redaktionen

IFS och PwC* presenterar ett nytt spännande samarbete där de gemensamt kommer att lansera en innovativ lösning för hållbarhetsrapportering.

Med funktioner och teknik som är avgörande för företags förmåga att rapportera in den hållbarhetsdata som numera krävs, kommer denna lösning dessutom hjälpa företag med att integrera hållbarhet i hela sin verksamhet, lokalt som globalt.

Initiativet innebär att IFS kommer utveckla en särskild hållbarhetsmodul, Sustainability Management-modulen, inom IFS Cloud. PwC kommer bidra med deras expertis inom hållbarhetskriterier och de ständigt föränderliga regleringarna för att stödja utvecklingen av lösningen.

När lösningen är färdigställd kommer den hjälpa IFS kunder att hantera de nya kraven från EU:s Corporate Sustainability Reporting (CSRD)-direktiv om företags hållbarhetsrapportering, och flera andra kommande globala regleringar.

För att erbjuda en smidig användarupplevelse, kommer kunder som använder IFS Cloud kunna dra nytta av PwC:s expertis för rådgivning vid eventuella utmaningar med hur de bäst bör förhålla sig till CSRD-regleringarna. Dessa utmaningar kan exempelvis vara strategiska hållbarhetsaktiviteter så som att utvärdera produktionsmaterial, eller stöd för att bedöma organisationens förmåga att rapportera om hållbarhet.

Den nya modulen kommer att innehålla viktiga nyckelfunktioner med färdigbyggda CSRD mätetal, IFS Clouds kartläggning av data, arbetsflöden för godkännande, målsättningar och datadrivna insikter. Modulen kommer att innehålla ett bibliotek för KPI:er, inklusive kvantitativa mätvärden med beräkningslogik, och kommer stödjas av PwC:s hållbarhetsexperter för att säkerställa trovärdigheten. Verktyget är utformat för att erbjuda stöd till kunder inom hållbarhetsrapportering, samtidigt som det hjälper företag att kunna fokusera på att skapa affärsvärde genom att hitta nya möjligheter för mer hållbara och produktiva sätt att arbeta.

– Det här strategiska samarbetet mellan IFS och PwC är inte bara en teknisk fördel, utan även ett initiativ till att skapa ett hållbart och transparent ekosystem för hållbarhetsrapportering säger Ann-Kristin Sander, Nordenchef på IFS. Genom att tillsammans erbjuda kunder nödvändiga verktyg och data, gör vi det möjligt för dem att ta de hållbarhetsåtgärder som krävs, samtidigt som vi säkerställer att standarderna för hållbarhetsrapportering upprätthålls.

IFS och PwC i partnerskap om lösning för hållbarhetsrapportering– Vi är glada över att samarbeta med IFS i utvecklingen av Sustainability Management-modulen för IFS Cloud, säger Carl Sizer, styrelsemedlem och ESG-sponsor på PwC UK. Vår expertis inom hållbarhetskriterier och kunskap om det regulatoriska landskapet, gör att vi kan ge värdefull vägledning och stöd i utformningen av en lösning som ger organisationer möjlighet att administrera sina hållbarhetsinitiativ på ett effektivt sätt, och kunna navigera i det föränderliga regulatoriska landskapet.

Den första utgåvan av Sustainability Management-modulen planeras att lanseras i IFS Cloud 24R2-utgåva i slutet av november i år. Den är för närvarande under utveckling och kommer utgöra grunden för partnerskapet. Tillsammans med IFS Cloud Sustainability Management-modulen kommer PwC att förse med de tjänster som företag behöver för att kunna möta kraven från den första rapporteringscykeln inom CSRD under 2025.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>