Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hållbar Upphandling | 14 april 2021

2021-04-14 @ 09:00 - 16:30

Hållbar Upphandling | 14 april 2021 2

Hållbarhetskonferensen fokuserar på cirkulär ekonomi där de upphandlande organisationerna får visa goda exempel på framgång. Hur når vi framgång inom hållbarhet utan att samtidigt behöva öka våra kostnader?

Du får bland annat ta del av:

  • Hur kan material såsom plast bli cirkulära och resurssmarta
  • Hur du följer upp dina miljökrav
  • Vad upphandlingsreglerna säger om hållbarhetskrav
  • Följ hela kedjan från krav, till uppföljning och ny upphandling

Målet med dagen är att du ska få med dig värdefulla kunskaper, insikter och praktiska exempel för att bli inspirerad till att bidra till våra nationella klimatmål och att upphandla socialt hållbart.

Det här får du som deltagare:

  • Ta del av kunskap från experter
  • Praktiska exempel med tips och råd från andra upphandlare
  • Tillfälle att aktivt delta i bordsdiskussioner och dela erfarenheter
  • Möjlighet att nätverka och knyta nya kontakter

Boka din plats till konferensen redan i dag!

Datum: 14 april 2021
Plats: Elite Palace Hotel, S:t Eriksgatan 115, Stockholm
Tid: kl. 9.00-16.30 med efterföljande mingel till kl. 17.30. Registreringen öppnar kl. 8.00 och då serveras frukost med kaffe och macka.

Ordinarie pris: 4 950 kr exkl. moms
Boka tidigt-pris:
3 950 kr exkl. moms
(Gäller ett begränsat antal platser, dock längst t.o.m. 14 mars)

I priset ingår frukost, lunch, frukt och eftermiddagsfika.

Ta med din miljö/hållbarhetsstrateg gratis!
Är du upphandlare och vill ta med din organisations miljö- eller hållbarhetsstrateg? Anmäl er båda samtidigt och skriv in koden strateg i fältet för Ev meddelande till Upphandling24 så får ni gå två och betalar för en.

Frågor? Kontakta oss på bokning@upphandling24.se


Program

9.00
Framtidens upphandling är cirkulär

En framtida cirkulär ekonomi innebär nya sätt att producera och konsumera varor och tjänster. Det kommer också innebära att mer återvunna material behöver bli en naturlig del av vad vi producerar framtida produkter av. Offentlig upphandling kommer vara en av nycklarna som skapar denna framtida marknad.
Pär Larshans, hållbarhetschef, Ragn-Sells

Ca 15 min dialog runt borden.

Fokus möbler – upphandla cirkulärt
Malmö Stad berättar om sitt avtal för återbrukade möbler och relaterade tjänster. Hur de fått till stånd ett mer resurssmart nyttjande och användande av möbler och ett samarbete mellan sina interna funktioner och externa leverantörer. Avtalet tecknades i februari 2019 och därmed finns intressanta lärdomar att ta del av för de som står i startgroparna att göra samma typ av upphandling som Malmö stad gjort.
Emma Börjesson, projektledare miljöförvaltningen, Malmö stad

10.25 Fika

10.55
Hur du som upphandlare värderar leverantörens hållbarhetsarbete

Hållbarhet ligger idag högt upp på alla myndigheters agendor, likaså hos flertalet leverantörer. Om en leverantör lägger ner mycket tid, energi och pengar på ett aktivt hållbarhetsarbete – hur kan du som upphandlare använda det som ett mervärde i utvärderingar? Hur följer du upp så leverantören klarar kraven? Hur kan vi använda upphandling för att nå full effekt? Vi på Kinnarps har inte alla svar på detta, men skulle vilja lyfta upp frågan för dialog, för det är endast tillsammans vi kan rädda vår planet.
Johanna Ljunggren, Corporate Sustainability Manager, Kinnarps

Ca 15 min dialog runt borden.

Fokus städtjänster – miljö och social hållbarhet
Göteborgs stad har stort fokus på hållbarhetskrav i upphandlingar. Kom och ta del av hur de arbetat med hållbarhetskrav inom Lokalvårdstjänster genom hela kedjan: systematisk avtalsuppföljning, kategoristyrning, ny ramavtalsupphandling. Vilka effekter har uppföljningen fått så här långt? Hur har resultatet av uppföljningen påverkat den efterföljande upphandlingen? Vad blir nästa steg?
Ing-Marie Trygg och Elin Alm, upphandlare, Inköp Göteborg

Ca 15 min dialog runt borden.

12.25 Lunch

13.25
Hållbarhetskrav och upphandlingsreglerna

Hur kan hållbarhetskrav användas som kvalificeringskrav och kontraktskrav? Hur kan hållbarhet utvärderas? Advokatfirman Lindahl tydliggör upphandlingsreglerna inom hållbarhetsområdet.
Anders Nilsson, advokat och partner och Denise Peters, biträdande jurist, Advokatfirman Lindahl

Ca 15 min dialog runt borden.

Fokus miljöuppföljning 
Bli inspirerade av en organisation som ligger i framkant när det gäller att ställa miljökrav. Ta del av metodik för uppföljning av både tjänster och produkter samt erfarenheter av vilka positiva effekter systematiskt uppföljningsarbete har gett. Lär dig hur du strukturerat kan utvärdera leverantörernas kravuppfyllnad och hur du i upphandlingsskedet formar sanktioner som faktiskt går att använda.
Kristian Hemström, biträdande hållbarhetschef, Region Stockholm

14.40 Fika

15.10
Cirkulär upphandling av plast
Västra Götalandsregionen (VGR) har som devis att göra sin plastanvändning ”giftfri, fossilfri och avfallsfri”. Siktet är bland annat inställt på att skapa cirkulära affärsavtal med återvinningsföretag och att de plastvaror man köper in i allt högre utsträckning är av biobaserat ursprung och/eller av återvunnen plast. En vägledning tas fram som ska styra VGRs upphandling i riktning mot de polymerer och tillsatser som är mest lämpliga för att nå målet.
Per Rosander, regionutvecklare, miljöavdelningen, VGR

Ca 15 min dialog runt borden.

Låt någon annan göra jobbet – ställ krav på märkning
Vad innebär det i praktiken att ställa krav på märkning ur ett hållbarhetsperspektiv? Under denna föreläsning får du veta hur märkningarna fungerar och hur du praktiskt använder dem i dina upphandlingar.
Elsa Levinson, projektledare offentlig upphandling och Caroline Karlsson, produktutvecklare, Svanen

Ca 15 min dialog runt borden.

Mingel med deltagare, talare och partner

17.30 Avslutning av dagen

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Hållbar Upphandling | 14 april 2021 3

Detaljer

Datum:
2021-04-14
Tid:
09:00 - 16:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://upphandling24.se/arkiv/event/hallbar/#sidebar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>