H&M Group och Alight tecknar elköpsavtal för tre nya solparker i Sverige
Hem ENERGI H&M Group och Alight tecknar elköpsavtal för tre nya solparker i Sverige

H&M Group och Alight tecknar elköpsavtal för tre nya solparker i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Alight, en ledande europeisk solutvecklare och energiproducent, och den globala modekedjan H&M Group har tecknat långsiktiga elköpsavtal (PPA) för att bygga tre nya solparker i Sverige.

Solparkerna är belägna i Blekinge, Södermanland och Halland, med en kapacitet på 13 MW, 6 MW och 4 MW.

Konstruktionen av solparken i Blekinge har redan påbörjats, medan byggnationen av de andra två anläggningarna kommer att påbörjas senare i vår.

Enligt den nuvarande tidslinjen kommer de att sättas i drift i början av 2025 och förse H&M Group med grön el. När de är i drift kommer Alight att äga och driva solparkerna.

Tillsammans kommer projekten att generera minst 24 GWh grön el, vilket motsvarar den årliga elförbrukningen för över 4 800 villor.* Detta avtal bygger vidare på partnerskapet mellan H&M Group och Alight, som undertecknade ett PPA i december 2022 för att bygga en 100 MW solpark i Hultsfred, som samägs och utvecklas ihop med Neoen, en ledande fransk producent av förnybar energi.

Ulrika Leverenz, Head of Green Investment på H&M Group, säger: “Vi är väldigt glada över möjligheten att etablera tre nya solparker utöver det tidigare PPA-avtalet vi undertecknade med Alight 2022, vilket för oss närmare vårt mål att endast använda förnybar el år 2030. Förnybar energi är en hörnsten i vår framtidsplan för att minska utsläpp och uppnå nettonollmålet 2040 och avtal som detta med Alight spelar en stor roll för vår resa.”

H&M Group och Alight tecknar elköpsavtal för tre nya solparker i SverigeHarald Överholm, VD och medgrundare av Alight, säger: “Vi är hedrade över att H&M Group har valt att stärka vårt partnerskap genom att underteckna PPA-avtal för att bygga tre nya solparker i Sverige. H&M Groups åtagande möjliggör projekten och tillför ny grön el till det svenska elnätet — det är en vinst för både ett hållbart näringsliv och samhälle.”

*Baserat på 5 000 kWh per hushåll

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>