Bravida prisat av InExchange för sitt miljöarbete
Hem MILJÖ Bravida blev prisat av InExchange för sitt miljöarbete

Bravida blev prisat av InExchange för sitt miljöarbete

Publicerat av: Redaktionen

Bravida deklarerade i början av förra året att man inte längre tar emot pappersfakturor.

Aviseringen gav effekt.

Pappersflödet har bromsats radikalt.

Bravida får i stället ta emot något annat.
Nämligen InExchange miljöpris för 2022.

Som ett led i sin omfattande hållbarhetsstrategi har Bravida – som är Nordens ledande leverantör av helhetslösningar inom bland annat el, ventilation och vs i fastigheter och anläggningar – tagit till åtgärder att minimera mängden inkommande pappers- och PDF-fakturor. Bravida tog hjälp av InExchange som är ett fintechföretag med huvudfokus på elektronisk fakturering. Tillsammans upprättade företagen ett e-fakturaprojekt som sattes i verket i februari i fjol. Bravida ställer sedan dess som krav att alla ingående fakturor till dem ska vara elektroniska och det gäller samtliga nordiska länder. Även kundfakturor skickas i möjligaste mån som e-faktura.
Pappersförbrukningen har tack vare detta minskat drastiskt.
Vilket i sin tur är väldigt positivt för miljön.

Digitaliseringsresa

Insatsen som Bravida utfört, och effekten det inneburit, gör företaget till välförtjänt mottagare av InExchange miljöpris för 2022. Utmärkelsen delades ut i veckan på Bravidas huvudkontor i Hägersten. Vinnarna företräddes av Yasmina Guldlöv, kundreskontrachef, och Kristoffer Hagberg, e-fakturaansvarig, men hela Bravidas Shared Services ekonomifunktion närvarade vid överlämnandet och ceremonin avslutades med tårtkalas. InExchange representerades av Per Löfving, key account manager.
– Vi är stolta och nöjda över att få det här priset. Vi jobbar mycket med digitalisering och den resan fortsätter. 95 procent e-faktura är inte slutmålet. Vi ska erövra de sista procenten också även om de är svårast att komma åt, framhåller Yasmina.
– Det är kul att få ett erkännande för jobbet vi uträttat. Utöver miljöaspekten frigörs viktig tid när vi slipper hantera mycket papper. Tid vi kan lägga på mer väsentliga saker, inflikar Kristoffer.
Anders Jonsson, vd på InExchange, imponeras av Bravidas starka inriktning på hållbarhet och gläds över att de utsetts till den tionde mottagaren av detta traditionsfyllda pris.
– Bravida har under året arbetat hårt och framgångsrikt med att konvertera både ingående och utgående fakturor till e-fakturor. Det har skett via det gemensamma initiativ, kallat för digitaliseringsresan, som bedrivs tillsammans med InExchange. Det miljömässiga värde som uppnåtts är viktigt att framhålla och premiera. Genom sitt tydliga mål stannar inte Bravidas insatser bara vid ökad medvetenhet. Det influerar andra att verka i samma miljövänliga anda, säger Anders.

”Tydligt miljömål”

Så här lyder motiveringen till att Bravida tilldelas InExchange miljöpris för 2022:
”Med starkt engagemang har Bravida visat hur man samlas kring ett tydligt miljömål och uppnår rejäl effekt. Fokus ligger på 95 procent e-faktura i samtliga nordiska länder. Bravida har lagt en fast kurs och involverat kunder och leverantörer i sitt projekt. Enbart ord är otillräckligt för att gynna miljön. Det krävs handling. Bravida har tagit det jobbet och fått omgivningen att medverka i ansträngningarna att skapa en grönare framtid.

Bravida prisat av InExchange för sitt miljöarbeteTidigare mottagare av InExchange miljöpris:
2014 (2 utdelningar): Maskinfirma Glaj, Skövde, Swedol, Stockholm, 2015: Svevia, Solna, 2016: Unident, Falkenberg, 2017: Stena Recycling, Göteborg, 2018: Varbergs kommun, 2019: Språkservice, Malmö, 2020: Newsec, Stockholm, 2021: Hantverksdata, Stockholm.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>