Världens första transparenta mobilskal - av gamla godislådor
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Världens första transparenta mobilskal – av gamla godislådor

Världens första transparenta mobilskal – av gamla godislådor

Publicerat av: Redaktionen

agood company, som tidigare revolutionerat marknaden med sina mobilskal gjort på linfrö och hampa, lanserar nu världens första 100% återvunna transparenta skal, CLRPRTCT.

Det genomskinliga skalet är tillverkat av återvunna godislådor från Coop och dricksglas från svenska skolor.

Ett mobilskal som skyddar både mobilen och planeten, designat för att passa Apples senaste tillskott iPhone 15.

Svenska agood company arbetar för innovation, hållbarhet och transparens genom att ta fram vardagsprodukter som är bra för både människor och planeten. Bolaget utmanar nu återigen industrin med sin nya innovation CLRPRTCT, ett svensktillverkat mobilskal som dessutom är gjort på återvunnen plast från Sverige.

  • Varje år tillverkas cirka 1 miljard plastskal i världen. När vi tog fram vårt transparenta skal var vi därför måna om att kunna utlova samma låga koldioxidpåverkan som våra växtbaserade mobilskal, som vi är övertygade om är de mest hållbara på Vi är därför väldigt stolta över att kunna lansera en produkt som inte kompromissar med våra värderingar och där vi, likt för våra växtbaserade skal, kan tillverka 470 mobilskal i Sverige för samma CO2-utsläpp som ett plastskal från Kina. Dessutom får man allt man förväntar sig i ett genomskinligt skal med en stilren och kristallklar design och ett fallskydd på 2 meter, säger Anders Ankarlid, Co-founder & Product Development Lead på agood company.

Världens första transparenta mobilskal - av gamla godislådorEtt av grundkraven som fanns när CLRPRTCT togs fram var att det inte bara skulle vara en produkt framtagen av återvunnet material och som aldrig får hamna på en soptipp, den måste passa in i bolagets cirkulära system agood loop. Genom systemet

kan man skicka tillbaka sina gamla produkter, som agood company sedan återvinner och återanvänder för att skapa nya skal – om och om igen.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>