NordicEPOD säkrar investeringar från Eaton och CTS Nordics
Hem ENERGI NordicEPOD säkrar investeringar från Eaton och CTS Nordics

NordicEPOD säkrar investeringar från Eaton och CTS Nordics

Publicerat av: Redaktionen

NordicEPOD, ett tillverkningsföretag som specialiserar sig på fabrikationen och integrationen av standardiserade kraftmoduler som är designade för datacenterbranschen, har framgångsrikt säkrat en strategisk kommersiell investering från både CTS Nordics, ett dedicerat företag för datacenterdesign och byggande, och Eaton, det globala intelligenta energihanteringsföretaget.

NordicEPOD bidrar till att minska komplexiteten, kostnaden och ledtider som associeras med byggandet av nya datacenter, vilket är avgörande för sina kunder, eftersom branschen genomgår en ökad tillväxt.

Varje EPOD, som är utformad enligt samma standarddesign, innehåller alla system för kritisk ström, backup, kylning och styrning, som till exempel Uninterruptible Power Supplies (UPS:er), ställverk och kraftdistribution som kan stöda försörjningen av upp till 2 MW av elektrisk kraft.

EPOD är utformad och placerad mellan elnätet och datacentrets kritiska IT infrastruktur som den skyddar. Alla EPOD:er som lämnar fabriken kommer att vara fullständigt digitalt aktiverade och få nivå 1 till 3 driftsättning, vilket möjliggör överlägsen integration och drift.

Morten Molven, generaldirektör, NordicEPOD, sa: “Vi är glada över att samarbeta med Eaton. Deras globala räckvidd och engagemang för NordicEPOD kommer att hjälpa oss att få en betydande tillväxt, så att vi kan tillverka med leveranssäkerhet och säkerställa att våra kunders projektkrav är uppfyllda. Eatons nuvarande och utvecklande teknik passar perfekt för vår EPOD-design.”

CTS Nordics är ett dedicerat företag för datacenterdesign och byggande som specialiserar sig på ny byggnadsdesign och konstruktionsmetoder. De erbjuder datacenteroperatörer i Norden en standardiserad och snabbt implementerbar, kostnadseffektiv metod för design, konstruktion och driftsättning av datacenter

Till följd av detta avtal kommer produktionen från den nuvarande NordicEPOD fabriken i Oslo att öka med omedelbar verkan, och en större fabrik i Oslo ska öppnas i augusti för att betjäna en aktuell orderstock genom dess kapacitet på över 500 MW av EPOD:er per år. Planer på en ytterligare fabrik i Europa, vars plats har ännu inte bekräftats, är redan under diskussion.

NordicEPOD säkrar investeringar från Eaton och CTS Nordics för att utveckla sin kapacitet för att tillverka standardiserade kraftmoduler för datacenterbranschen i EuropaCiarán Forde, vice VD, strategiska konton och allianser på Eaton, sa: “NordicEPOD hör redan till vår xModular partnerprogram och denna affär cementerar detta förhållande. Det som är unikt är hur CTS Nordics och NordicEPOD har anpassats till att rubba det nuvarande läget och driva nya nivåer av mervärde till datacenteroperatörer. Båda företag bildades för att betjäna och fokusera fullständigt på datacenterbranschen. Detta har format hur de fungerar och har resulterats i tekniska lösningar som saknar motstycke. Detta är den nivå av innovation och skala som behövs för att uppfylla marknadsbehov.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>