Premiär för marknadens mest kraftfulla laddstation ”DFDS Dock & Drive”
Hem TRANSPORT Premiär för marknadens mest kraftfulla laddstation ”DFDS Dock & Drive”

Premiär för marknadens mest kraftfulla laddstation ”DFDS Dock & Drive”

Publicerat av: Redaktionen

Idag driftsätts marknadens mest kraftfulla laddstation, DFDS Dock & Drive, i Arendal på Hisingen i Göteborg.

Anläggningen består av totalt 40 laddpunkter och har en kapacitet på 45 600 kw.

Laddinfrastrukturen för tunga lastbilar är en kritisk faktor för den gröna omställningen av den tunga lastbilstrafiken.

Nu har logistikjätten DFDS tagit saken i egna händer och byggt det som blir Sveriges mest kraftfulla laddstation för tunga elektriska lastbilar.

  • Laddstationen blir navet för vår växande flotta av elektriska lastbilar i Göteborg. Trafiken här blir livlig, vi har redan ett 60-tal lastbilar i drift i Göteborg och varje lastbil behöver laddas två- tre gånger per dag, säger Henrik Ageflod, vd på DFDS logistics Services som är DFDS egenägda åkeri.

Serieproduktion av tunga elektriska lastbilar är i gång på allvar och DFDS har redan fått leverans av 105 fordon som är en del av de 125 elektiska lastbilar som DFDS beställt av Volvo. När ordern lades för några år sedan var det den största i sitt slag och har sedan dess banat väg för företagets gröna omställning. Idag är elektriska lastbilar en vanlig syn, inte minst i Göteborgs Hamn.

  • Vi kan inte fortsätta med vår elektrifiering om vi inte samtidigt bygger ut laddinfrastrukturen, den är Nu hoppas vi på att fler aktörer i Sverige skrider till verket och hjälper till att bygga ett nät över hela Sverige, säger Henrik Ageflod

Laddstationen kommer initialt att användas för laddning av DFDS egna lastbilar men på sikt är företaget öppet för att även hjälpa andra åkerier. I dagarna inviger DFDS även flera andra laddstationer i Europa, i belgiska Gent och på flera platser i Nederländerna.

Premiär för marknadens mest kraftfulla laddstation ”DFDS Dock & Drive”DFDS Dock&Drive

  • Plats, Arendal på Hisingen i Göteborg
  • 40 laddpunkter totalt
  • Total effekt, 45600 kw per dag
  • 2-3 laddningar krävs för elektriska lastbilar som är i trafik dygnet runt

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>