Rejlers ingår i konsortium som tecknar betydande ramavtal med Statnett
Hem ENERGI Rejlers ingår i konsortium som tecknar betydande ramavtal med Statnett

Rejlers ingår i konsortium som tecknar betydande ramavtal med Statnett

Publicerat av: Redaktionen

Konsortiet, som leds av Multiconsult, och företagen Rejlers, EFLA, Metier, Jøsok, Sitepartner och Regio 360, har nyligen ingått flera omfattande ramavtal med Statnett för att vidareutveckla och bygga ut det norska elnätet.

Avtalen, som gäller i fyra år med option på ytterligare fyra år, möjliggör för Rejlers att leverera teknikkonsultjänster inom områden som är viktiga för Norges energiomställning.

Kravet på elektrifiering av Norge, där utfasning av fossila bränslen är centralt, har ökat behovet av en betydande utbyggnad av elnätet.

Utöver omställningen av norsk industri kommer en allt större del av landets transporter ha behov av el, vilket ytterligare höjer kraven på en förstärkt elförsörjning. Rejlers har gedigen kompetens inom området och har i över 80 år bidragit till elektrifieringen av samhället.

– Statnett är en viktig aktör i den norska hållbarhetsomställningen och vi är stolta över det förnyade förtroendet i samband med de nya ramavtalen. Statnetts ambition passar väl in i Rejlers hållbarhetsstrategi där vi gör störst skillnad genom att hjälpa våra kunder i omställningen till ett hållbart samhälle. Vi ser fram emot att bidra i arbetet med att planera, utforma och genomföra projekt som gör både Statnett och samhället mer hållbart, säger Petter Arnesen, vd Rejlers Norge.

Rejlers ingår i konsortium som tecknar betydande ramavtal med StatnettRejlers Norge kommer att tillhandahålla beställar- och projekteringstjänster för transformatorstationer, kraftledningar och kablar och bidra med resurser, kompetens och insikter i arbetet. Ramavtalen löper på fyra år, med option på fyra års förlängning.

– Vi drar nytta av vår samlade expertis inom Rejlers för att addera värde till våra kunder. I takt med att behovet av elektrifiering ökar ser vi en betydande efterfrågan på vår kompetens och med vår nordiska organisation står vi väl rustade för att bidra till utvecklingen av det norska elnätet, säger Nicolas A. Hall, divisionschef för Energy på Rejlers.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>