Aixia avtalar om strategiskt AI-samarbete med 3stepIT för AI-baserad kvalitetsbedömning av IT-utrustning
Hem CIRKULÄR EKONOMI Aixia avtalar om strategiskt AI-samarbete med 3stepIT för AI-baserad kvalitetsbedömning av IT-utrustning

Aixia avtalar om strategiskt AI-samarbete med 3stepIT för AI-baserad kvalitetsbedömning av IT-utrustning

Publicerat av: Redaktionen

Aixia är glada att meddela lanseringen av en banbrytande AI-lösning för kvalitetsbedömning av begagnade IT-enheter, utvecklat i samarbete med 3stepIT, en ledande spelare inom cirkulära teknologilösningar.

Den här innovativa lösningen, som kommer att produktionsättas i Sverige under maj månad, representerar ett betydande framsteg inom hållbar hantering av IT-utrustning.

Lösningen bygger på Aixias egenutvecklade mjukvara AiQu och har noggrant tränats av experter från både Aixia och 3stepIT under 18 månader med data från över 35,000 enheter.

Den använder avancerad artificiell intelligens för att ge opartiska och exakta utvärderingar av begagnade bärbara datorer. Implementeringen är den första i en större utrullning och blir startskottet för AI-baserade lösningar i 3stepIT:s center. Målet är en fullständig implementering vid årets slut i alla 3stepITs verksamhetsanläggningar för automatiserad hantering av livscykelhantering av enheter och IT-utrustning till andrahandsmarknaden.

Detta samarbete understryker Aixias åtagande att förbättra hållbarheten inom tech-industrin genom att stödja cirkulärekonomiska metoder. AI-verktyget identifierar inte bara specifika skador utan bedömer också det totala slitaget, vilket ger en standardiserad kvalitetsbedömning och som erbjuder företag en tillförlitlig bedömning och värdering av enhetens skick.

Aixia avtalar om strategiskt AI-samarbete med 3stepIT för AI-baserad kvalitetsbedömning av IT-utrustning

Jakob Lagander, 3stepIT:s vd

”Vårt partnerskap med 3stepIT bygger på en gemensam vision om att minska e-avfall och främja återanvändningen av IT-utrustning,” säger Mattias Bergkvist, vd för Aixia. ”Lösningar som den här som hanterar kvalitetshantering, kommer att transformera sättet företag hanterar automatiserad produktion.

3stepIT:s vd, Jakob Lagander, säger, “Genom att integrera Aixias AI-expertis med vår cirkulära teknologimodell kan vi erbjuda ännu större värde till våra kunder, säkerställa att enheter har en längre och mer hållbar livscykel. Detta är ett viktigt steg mot mer hållbara IT-hantering globalt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>