sonnen i nytt partnerskap med Tibber – erbjuder virtuella kraftverk med dynamisk effekttariff i Sverige
Hem ENERGI sonnen samarbetar med Tibber – erbjuder virtuella kraftverk med dynamisk effekttariff i Sverige

sonnen samarbetar med Tibber – erbjuder virtuella kraftverk med dynamisk effekttariff i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar sonnen att deras virtuella kraftverk (sonnenVPP) nu är tillgängligt i Sverige som en del av en skräddarsydd effekttarifftjänst i samarbete med Tibber.

Partnerskapet kombinerar sonnens mångåriga erfarenhet av att driva virtuella kraftverk(VPP) med Tibbers expertis som pionjär inom dynamiska elpriser i Sverige.

sonnenBatterie-kunder kan nu ansluta sig till sonnenVPP genom att teckna en lämplig dynamisk eltariff via Tibber.

– Vår teknik bidrar till att stabilisera elnätet, vilket gynnar både prosumenter och nätoperatörer. sonnenVPP är nu tillgänglig för alla våra svenska kunder, säger Wenzel Brühl, VP Growth Markets på sonnen.

Även om sonnenBatteriet främst används för kundens egen förbrukning, kan de tjäna ekonomiskt på den nätvänliga driften av sonnenBatterie i VPP. Kunderna får ytterligare intäkter för sina batterier via FCR-marknaden (frequency containment reserve), samtidigt som elnätets stabilitet säkerställs. Dessutom är sonnen-tekniken ansluten till spotmarknaden vilket gör att batterisystemet laddas med den billigaste elen, om det inte finns tillräckligt med egenproducerad el tillgänglig. Dessa fördelar finns tillgängliga för batteriägarna via Tibbers dynamiska eltariff.

På grund av det nuvarande regelverket har sonnenVPP-kunderna möjlighet att välja mellan antingen en subvention eller att delta i sonnenVPP. sonnens partners kan stödja kunder i deras energiomställning och bestämma det bästa valet för varje husägare. sonnenBatteries har en garanti på 10 år/10 000 cykler och är designade för att hålla i 20 år.

sonnen i nytt partnerskap med Tibber – erbjuder virtuella kraftverk med dynamisk effekttariff i Sverige– Konsumentflexibilitet och marknadsdigitalisering är nyckeln till att möjliggöra energiomställningen. Vi är därför glada över att kunna stödja sonnen-teamet med vår lokala expertis och bidra till att energiomställningsarbetet i Sverige, säger Filip Bertland, Sverigechef på Tibber.

Virtuella kraftverk spelar en viktig roll i utvecklingen av ett mer flexibelt energisystem som kan balansera mycket volatila energikällor och perioder av högre belastning. De kan flytta hög belastning till tider med hög efterfrågan, och tvärtom. Det innebär en bättre integration av ren energi i energisystemet och ett minskat behov av nätutbyggnad.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>