Case slutför strandstädningsprojekt
Hem MILJÖ Strandstädningsprojektet avslutas av Case

Strandstädningsprojektet avslutas av Case

Publicerat av: Redaktionen

CASE Construction Equipment har spelat en viktig roll i det innovativa Beach Care-projektet, ett miljövänligt initiativ för kustsanering som direkt involverar fler än 400 studenter och delar ut utbildningskit till över 10 000 skolbarn i Italien, Frankrike, Spanien och Storbritannien.

Projektet, som resulterade i städning och ekologiskt underhåll av stränder över hela Europa, var centrerat kring utbildning och att öka medvetenheten.

Det involverade samarbeten mellan ledande akademiska och vetenskapliga institutioner, inklusive italienska Consiglio Nazionale delle Ricerche (CNR), franska Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) och Spaniens Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC).

Med start 2020, efter en italiensk tv-dokumentär La Natura che parla (Nature Speaks), blev den första stranden att drog nytta av projektet Rovigliano, i Kampanien, Italien, belägen vid mynningen av Sarnofloden. Projektet utökades sedan 2021 med Carini Beach på Sicilien, där 2 ton av främst plastavfall städades bort och Foce Varano i Apulien, där 2,5 ton avfall samlades in.

Vidare till Cote d’Azur i Frankrike där projektet involverade ekologisk förvaltning av Banquette of Posidonia Oceanica, en sjögräsart som är livsviktig för det marina ekosystemet. Ytterligare platser utvecklades i Tarragona i Spanien och projektet var en del av Posidonia Green Festival i Barcelona. Många av de ursprungliga platserna var stadsstränder medan sista platsen att dra nytta av projektets arbete var en flodmynning vid Thorney Bay Beach, på Canvey Island i Storbritannien. I samarbete med moderbolaget CNH Industrial levererade CASE Construction Equipment en rad maskiner, inklusive en 621G hjullastare och en TV370B kompakt bandlastare, till projekten. Maskinerna användes för att samla in och lasta ut plastavfall ur sanden på stränderna, för att förhindra att detta spolades med ut i havet.

Case slutför strandstädningsprojektPlasten analyserades senare av CNR och CNRS, innan den återvanns till pedagogiska leksaker, vilket bidrog till en cirkulär avfallsekonomi.

”På CNH Industrial är hållbarhet alltid en del i allt vi gör”, säger Daniela Ropolo, Head of Sustainable Development Initiatives. ”Genom detta viktiga internationella projekt främjar vi skyddandet av
miljön över generationer. Inverkan blir större och större för varje land vi besöker”.

Sammantaget har Beach Care Project involverat tusentals skolbarn över hela Europa. Runt 400 studenter har deltagit i själva städprojekten, medan 10 000 skolbarn försetts med utbildningsmaterial för att lära sig mer om strandens ekosystem.

”CASE och våra partners städar stränderna för att ge dem tillbaka till samhället och fullborda ledande akademiskt arbete, utbildning och främja ansvarsfulla värderingar bland yngre generationer samt intresse och engagemang för att värna om och ta hand om miljön”, säger Federico Bullo, chef för Europa inom Construction Equipment på CNH Industrial.

”Sedan 2021 har över 10 000 barn lärt sig om strandens ekosystem, när Beach Care Project lanserades i skolor, genom utbildningsmaterial och dedikerade lektioner.”

Barry Campagna, ordförande för Canvey Bay Watch, en av de lokala organisationerna bakom projektet i Storbritannien tillägger: ”När stranden är ren visar folk den mer omsorg och respekt. Våra ansträngningar får människor att uppskatta den marina miljön ännu mer. Det ger också andra möjligheter för lokala barn att lära sig om den positiva ekologiska påverkan som de kan göra. CASE:s maskiner gör verkligen vårt arbete enklare.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>